Hur man håller en bensintank från rost

Rust i en bensintank kan så småningom leda till ett stort problem om det leder filter blockeras. Rost uppbyggd är vanligare i små fordon som motorcyklar, där tanken har mer exponering för elementen. Fukt behövs för att orsaka rost i någon omständighet, så att hålla fukt från att bygga upp i bensintanken är det bästa sättet att hålla den från rost. Saker du behöver
Bränsle stabilisator
högoktanig bensin
Rust lösartanken
halkskyddstejp
Visa fler instruktioner
1

Håll gas tank fylld med bensin så ofta som möjligt. Den närmare full tanken är, desto mindre utrymme tillgängligt för fukt att bygga upp. Lägga till ett bränsle stabilisator i tanken kommer att hjälpa till att ta upp ännu mer utrymme.
2

Använd ett högoktanigt bränsle. Ju lägre oktan, desto mer alkohol finns i bensinen, vilket kommer att locka vatten och ge mer fukt för att bygga upp i tanken.
3

Undvik att förvara bilen i en saftig plats och /eller täckt av en presenning under en lång tid. Alla dessa faktorer bidrar till rost uppbyggd.
4

eliminera eventuell rost som har byggts upp i tanken med hjälp av en rost upplösningskar. Du kommer att behöva koppla bort tanken, töm den och täppa till alla öppningar först. Förfarandet innebär vanligen hälla en pint av fosforsyra och en halv tankful av vatten i tanken, omröring det, poring ut det, upprepa detta med natriummetasilikat, och låta tanken torr.
5

Applicera ett rostskyddsmedel beläggningsmaterial på insidan av tanken, Kreem och Redcoat är två exempel. Häll ämnet in i tanken, rotera tanken tills beläggningen täcker hela den inre ytan, och vänta på att beläggningen att härda. Beläggningen har ofta en livstids garanti, om det tillämpas rätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106568.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.