Hur man bestycka en Yamaha Förgasare

Tuning luft-till-bränsle-förhållande på en Yamaha motorcykel är förgasaren är en process som kallas "rejetting". Rejetting en förgasare innebär utbyte av förgasaren s bränslemunstycken, eller jetplan, för att öka eller minska mängden bränsle som förs in i luftflödet i förgasaren. Detta görs för ett antal skäl, antingen kompensera för skillnader i höjder, för att öka bränsleekonomi, eller för att öka motorcykelns prestanda. Medan själva processen rejetting en förgasare är enkel nog, kommer flera testa åkattraktioner och rejetting sessioner krävas att finjustera jetplan för maximal effekt. Saker du behöver
Skruvmejslar
Container
Byte huvud och jets pilot
Aerosol förgasare rengöringsspray
Visa fler instruktioner
1

Vrid bränsle ventilen till "off"-läge och koppla ur bränsleslangen från förgasaren. Låt eventuell kvarvarande bränsle inom linjen rinna ned i en behållare. Lossa slangklämmorna som håller fast förgasaren till luftlådan och till motorns insugsgrenrör. Ta bort förgasaren från motorcykeln och ta bort gasvajern från gasspjället.
2

Placera förgasaren på en ren arbetsyta. Ta avloppet bulten på undersidan av förgasaren s float skål med en skruvmejsel. Låt något bränsle kvar i float skål rinna ned i en behållare. Avlägsna bultarna float skål med en skruvmejsel och dra float bowl off av förgasaren. Vila förgasaren på överdelen, placera den för enklare åtkomst till jets på undersidan av förgasaren. Addera 3

Leta huvudmunstycket i mitten av förgasaren och skruva med en liten platt skruvmejsel. Leta piloten, eller långsamt, jet, strax utanför vid sidan av den huvudsakliga jet, och ta bort den med en liten skruvmejsel. Placera jets i individuella plastpåsar för senare användning. Spraya förgasaren med en aerosol förgasare rengöring spray för att ta bort eventuellt skräp eller bygga upp från jet monteringshålen.
4

Infoga ett nytt huvud och pilot jet i sina respektive ståndpunkter, skärpning strålarna med en liten skruvmejsel tills de sitter mot förgasaren. Placera flottör skålen på förgasaren och dra sina bultar med en skruvmejsel. Sätt i och dra åt avloppet bulten med en skruvmejsel.
5

Vänd förgasaren över, rättvända. Med hjälp av en skruvmejsel, ta bort skruvarna som håller fast det övre locket till förgasaren kropp. Ta bort den övre kåpan och dra våren och gasventil eller membran av förgasaren. Tryck munstycksnålen ur bilden eller mellangärde.
6

Justera munstycksnålen s "höjd" genom att flytta clipset på slutet av munstycksnålen. Klämman vilar på en uppsättning spår skurna i slutet av munstycksnålen. Flytta klippet till en annan spår kommer att höja eller sänka munstycksnålen, ändra mängden bränsle som avges av den huvudsakliga strålen när gasspjället öppnas. Flytta klämman mot botten av munstycksnålen kommer att öka mängden av bränsle tidigare enrichening bränsleblandningen. Flytta klämman mot toppen kommer att minska, eller luta sig ut, bränsleblandningen. Ta bort klämman från munstycksnålen använda en tång nål näsa och placera den på önskad position på munstycksnålen.
7

Infoga munstycksnålen och dess hållare i gasventil eller mellangärde. Placera reglaget eller membranet tillbaka in i förgasaren. Sätt tillbaka fjädern och fäst den övre luckan. Dra den övre luckan är bultar med en skruvmejsel.
8

tillbaka förgasaren på motorcykeln, dra åt slangklämmorna som håller förgasaren till motorns insugningsrör och luften rutan. Återanslut bränsleledningen till förgasaren.
9

Provkör motorcykeln och ta del av alla platta fläckar i acceleration eller strömavbrott. Bestycka förgasaren som behövs tills motorcykeln körs smidigt i alla hastigheter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107085.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.