Kedjedrift Specifikationer

En kedjedriven fordon använder en kedja för att överföra rörelse från motorn till ett drivande hjul eller axel. Kedjor är oftast att föredra att bälten för att överföra denna makt, som bälten har mindre dragkraft och därför kan glida. Kedjor är också mycket mer slitstark än bälten, om än något tyngre. I motorcykel design är andra rival till kedjedrift användningen av en drivaxel, som överför den mekaniska kraften via en roterande axel. Men detta kräver olika justeringar som skall göras på fordonet för att kunna förmedla denna makt genom 90 grader och vrid drivhjulet. Drive axlar används i BMW motorcyklar. Rak och Offset Sidebar Skillnader
p Det finns två typer av kedjor som används för att förmedla den roterande kraften - eller moment - från en motorcykel motor till det drivande hjulet. En typ är den "offset sidofältet" stil, i vilken individuella kedjelänkar är avsmalnande så deras bredd är mindre vid ena änden än vid den andra. Den smalare änden av kedjelänken kan sedan slits mellan sidopaneler i den bredare änden av en annan kedja-länken för att skapa kedjan. Den andra typen är "rak sidofältet" design, där en liten kedjelänk slots mellan sidopaneler för en större version av sig själv, skapa en kedja. Nackdelen med detta är de ökade kostnaderna för att framställa två storlekar av samma kedjelänk. Men denna design kan stå upp till en högre arbetsbelastning än den förskjutna sidofältet design.
Offset Sidebar Specifikation

Offset stil kedjor tillverkas i ett brett spektrum av platser, som sträcker sig från 1,75 inches till 6 inches. Stigningen av en kedjelänk är det horisontella avståndet mellan centrum av två hål i sidan baren. Stiften inom kedjelänken varierar i diameter från 0,44 inches till 1,75 inches, medan hylsan runt tappen - känd som rullen - kommer att ha en diameter mellan 0,88 inches och 3 inches. En offset sidebar stil kedjan med en stigning av 4,063 inches, en tapp diameter av 0,88 inches och en sidebar tjocklek på en halv tum kommer att ha en maximal arbetsbelastning på 9.000 pounds och väger ungefär 16.3 pounds per fot.

Straight Sidebar Specifikation

Raka sidofältet kedjor är gjorda av samma material som de flesta offset sidofältet kedjor. Även om vissa förskjutna sidofältet kedjorna är tillverkade av värmebehandlat kol, nästan alla raka sidofältet kedjor använder värmebehandlad och induktion-härdad legering för stiftet och värmebehandlad legering för rullen och sidofältet. Trots dessa likheter gör att raka sidofältet designen kedjan för att hantera en ökad arbetsbelastning. En rak sidofältet kedja med en stigning på 4 inches, en tapp diameter av 1,25 inches, en rulle diameter på 2,5 inches och en sidebar tjocklek på 0,63 inches kommer att ha en maximal arbetsbelastning av 17.500 pounds.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109774.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.