1985 Yamaha Maxim Historia

Yamaha Corp är känd världen över för sport-och fritidsfordon, inklusive motorcyklar. Yamaha började ursprungligen ut som ett piano tillverkande företag, och dess expertis med metallegeringar ledde naturligtvis till att skapa motordrivna fordon. Historia

Yamahas första motorcyklar byggdes i 1955. Efter 30 år av produktion av motorcyklar som var mest för racing och motocross, introducerade Yamaha XV700 Maxim. Motorcykeln hade vissa unika egenskaper, såsom kommer i en mängd olika färger (de flesta cyklar, såvida anpassade målade, fanns bara i svart under denna tid).
Funktioner
< p> Yamaha XJ750 var den ursprungliga 1985-modellen av Maxim som exporterades till USA. Den klassificerades som en anpassad kryssare och var utrustad med en dubbel fyrtakts 700cc motor. Dess toppfart var 135 mph, och det kan accelerera från 0 till 62 mph i tre sekunder.
Amerikanska konkurrensen

År 1985 vände Yamaha en intressant utmana om en amerikansk handelsembargo. Bränsleeffektivitet hade gjort motorcykel marknaden ganska lukrativ för många företag, men ett undantag var Harley-Davidson. De stora (och törstiga) cyklar tillverkas av det amerikanska företaget inte kunde konkurrera på bränsle-effektivitet med mindre cyklar från Japan. Reagan-administrationen bugade för påtryckningar från Harley-Davidson att ta ut ett handelsembargo mot importerade motorcyklar som hade mer än en 700cc motor. Yamaha svarade genom nedskärningar av XJ750 till XJ700 till snävt undvika Maxim är föremål för embargot.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109149.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.