Hur byta olja på en 2005 Yamaha Kodiak 450

Även Yamaha rekommenderar ett oljebyte var sjätte månad, förlängs off-road bruk allvarligt kan påverka en Kodiak 450 bandvagn oljeförsörjning. Bortsett från nedbrytning orsakad av slitage, kan Kodiak olja också vara förorenad av smuts, lera eller vatten, vilket ytterligare minskar oljans förmåga att smörja ATV motor. Försiktighet måste vidtas för att rensa ut den sekundära oljan skärmen på undersidan av motorn. Detta extra steg tar bara några minuter men kommer att förhindra stora olje svält väg. Saker du behöver
Brake Spray
17 och 22 millimeter (mm) uttag
hylsnyckel
oljetråget
momentnyckel
Oljefilter mössa skiftnyckel equipment shop trasor
3 liter 10W30 motorolja
Visa fler instruktioner
1

bort sadeln, med hjälp av spärren på baksidan.
2

Ta bort vänstra sidopanelen för att komma åt oljefiltret och oljan påfyllningsröret. Dra plast inlägg på toppen av den vänstra sidopanelen bort från bränsletanken. Lyft sidopanelen tills dess flikar skilda från ATV. Ställ sidopanelen åt sidan.
3

Spray oljepåfyllningslocket och påfyllningshalsen med broms renare spray för att ta bort smuts eller skräp. Avlägsna oljepåfyllningslocket.
4

Använd en 22 mm hylsa för att skruva loss avtappningspluggen från botten av motorns vevhus, placerad nära den främre vänstra sidan av motorn. Tappa ur oljan i ett oljetråg och skruva avtappningspluggen i motorn för hand. Dra åt avtappningspluggen till 17 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
5

Använd en 17 mm hylsa för att skruva den andra pluggen från mitten av vevhuset. Dra avtappningspluggen, behålla vår och oljesilen från vevhuset, och töm resterande oljan i ett oljetråg.
6

Rengör olje silen med en broms renare spray för att ta bort eventuellt fastnat skräp. Skruva oljesilen, behålla våren och avtappningspluggen, in i vevhuset för hand. Dra åt avtappningspluggen till 17 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
7

Skruva av oljefiltret från vänster sida av motorn, ovanför oljepåfyllningsöppningen, med ett oljefilter lock skiftnyckel. Torka bort all olja som kan ha spillts från filtret med en trasa.
8

Coat det nya oljefiltret O-ring med färska 10W30 motorolja. Skruva på oljefiltret på motorn för hand tills den sitter mot vevhuset. Dra åt oljefiltret till 12 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
9

Häll upp till 2,5 liter 10W30 motorolja i oljepåfyllningsöppningen. Tryck oljepåfyllningslocket på påfyllningsröret.
10

Skjut vänstra panelens nedre flikar in i ATV ram. Tryck på plast inlägget på toppen av panelen i gummigenomföringen på sidan av bränsletanken. Lås sätet på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107997.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.