Bil Oil Vs. Motorcycle Oil

Motorcykel olja är dyrt, men det är formulerat för att hålla längre i tvåhjuliga applikationer. Olja måste utföra helt olika funktioner i en motorcykel än det gör i en bilmotor, vilket är anledningen till att oljorna är formulerade på olika sätt. Funktion

skillnad bilar, de flesta motorcyklar använder samma oljetillförsel för överföring som de gör motorn.
Överväganden

konstant ingrepp av kugghjul i ett motorcykelns växellåda tenderar att bryta oljan ned snabbare än normal drift i en bilmotor, vilket är anledningen till motorcyklar kräver en speciellt framtagen olja.
Effekter

När de utsätts för extrem värme och tryck, börjar oljans molekylära struktur för att bryta ned i sina beståndsdelar, gallring oljan och minska dess förmåga att smörja. Detta gäller för både bil-och mc-oljor.
Tillsatser

Oljebolag införa ett antal tillsatser till motorcykel oljor som bil oljor inte har, inklusive PTFE, även känd som Teflon, som belägger de redskap för att minska friktionen. Denna minskad friktion och efterföljande värme minskningen bidrar till att minska olje-nedbrytning.
Oil Friction

Bortsett från deras ökade friktionsminskning, motorcykel oljor har en klar fördel när det används i cyklar med våta (olja nedsänkt) kopplingar. De friktionsmodifierare i mc olja hjälper till att förhindra att kopplingen slirar, vilket fordonsindustrin oljor faktiskt uppmuntrar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106760.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.