Hur sänka en Kawasaki Z1

Kawasaki introducerade sin 900 cc, fyrcylindriga Z1 1972, markerar en vändpunkt för den japanska motorcykeltillverkare. Nästan omedelbart fick Z1 en ökänd för att vara en av de snabbaste och mest tekniskt avancerade produktionen motorcyklar av eran. Även i dag, är Z1 fortfarande betraktas med en hög grad av respekt, speciellt inom dragracing och café-racer scener. Dessa maskiner är ofta modifieras för bättre prestanda, medan en låg, aggressiv hållning är en viktig del för både stil och manövrerbarhet. Sänkning en Z1 kräver endast ett fåtal verktyg och kortare bak stötdämpare. Saker du behöver
Hylsnyckel
10 mm, 14 mm och 17 mm uttag
Kortare bakre stötdämparna Sida 2 block av trä
Visa fler instruktioner
Sänkning av Front End
1

Höj din Z1 bort av sin bakhjulet, med hjälp av motorcykelns centralstödet.
2

Lossa nypa bultar på sidorna av den övre och nedre gaffel klämmor, med hjälp av en 14 mm hylsa och en hylsnyckel.
3

tag gaffelbenen nedanför den nedre gaffeln klämman. Lyft gaffeln fram gaffelbenen sträcker sig ovanför toppen av den övre gaffeln klämman. Höj eller sänk antingen gaffelbenen tills de är både jämnt förlängas ovanför den övre gaffeln klämman. För bästa resultat ska du inte höja gaffelbenen mer än 1 1/2 inches ovanför den övre gaffeln klämman.
4

Dra åt gaffelaggregat "nypa bultar med en 14 mm hylsa, börja med den lägre klämma och följs av den övre klämman s bultar.
5

Sänk dina Z1 på sidostödet.
Rear Shock Absorber ersätter
6

Välj ett par kortare bakre stötdämparna med en längd mindre än 13 inches från den övre fästögla till det nedre fästet ögat. Som levereras från Kawasaki, var Z1 utrustad med 13-tums-långa bakre stötdämparna. Höj din Z1 utanför sin bakhjulet, med hjälp av motorcykelns centralstödet
7

. Placera en träbit under bakhjulet för stöd.
8

Skruva loss muttrarna från avgasröret flänsar, placerat på framsidan av motorn, med hjälp av en 14 mm hylsa och en hylsnyckel. Skruva hangaren bulten mellan de övre och undre ljuddämpare på båda sidor av motorcykeln, med hjälp av en 14 mm hylsa. Dra avgasrören ur motorn och åtskild från motorcykeln.
9

Lossa skruvarna som håller baren passagerare grab till ramen, placerad under bakskärmen, med hjälp av en 10 mm hylsa. Skruva av ekollon muttern från toppen av båda bakre stötdämpare, med användning av en 17 mm hylsa. Dra grab bar bort de bakre stötdämparna "övre fästet post och åtskild från motorcykeln.
10

Skruva den nedre fästskruven från stötdämparna resultatsiffror ögon, med hjälp av en 17 mm hylsa. Dra stötdämparna utanför motorcykelns ram och bakre svingarmen.
11

Lägg till ett trästycke under bakhjulet för att höja den något. Skjut kortare stötdämpare på ramen övre montering inlägg. Skruva löst monteringen muttern på plats. Rikta det nedre fästet ögonen med fästena på toppen av den bakre svingarmen, sedan löst skruva stötdämparna "bultar på plats med en 17 mm hylsa.
12

Skruva loss den övre muttrar och installera passageraren grab järnväg på den övre monteringsposten. Skruva gripstång s bultar på plats underifrån bakskärmen med en 10 mm hylsa. Skruva stötdämpare "övre monteringsmuttrarna på plats med en 17 mm hylsa. Skruva åt de övre muttrarna och lägre bultar till 25 foot-pounds med en momentnyckel.
13

Sätt avgasrören på framsidan av motorn. Skruva löst avgaserna flänsar "muttrar på plats med en 14 mm hylsa. Skruva hängare bultar genom båda paren av ljuddämpare och in i motorcykelns ram, med hjälp av en 14 mm hylsa.
14

Sänk dina Z1 på sidostödet.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110503.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.