Hur man transporterar en motorcykel i en Pickup

Flytta en motorcykel i ett fordon är ett nödvändigt ont ibland i fall av driftstörningar. Konsten att transportera cykeln kräver binda ner det ordentligt så att det motstår rörelse när pickupen rör sig. Särskild försiktighet måste iakttas för att hitta tyngdpunkten på delar av cykeln så att den inte välter och skadar sig när lastbilen tar ett hörn, till exempel. En robust ramp är också nödvändigt att få cykeln från marken på lastbilen säkert. Saker du behöver
Ramp eller robust trä
Ratchet spännband
Assistant Review Side rails, om nödvändigt
Visa fler instruktioner
1

Placera pickup på en plan, hård yta. Detta kommer att hjälpa till att hålla cykeln stabilt vid lastning och fastställa det, och kommer att minska risken för cykeldäck halka på vägen till rampen.
2

Släpp bakluckan och ta bort allt som lagras i lastbilen säng för att ge tillräckligt utrymme för dig och din assistent att arbeta med.
3

Montera en kommersiellt tillverkad ramp motorcykel lastning eller hemmagjord ramp på baksidan av flaket. Fördelarna med att köpa en kommersiell lastramp är att ramperna är breda och starka nog för att bekvämt passa cykeln och den person som laddar cykeln, vilket minskar risken för cykeln glider av. Hemlagad ramper kan göras genom att använda trä plankor, så bred som möjligt och robust nog för att hålla vikten på cykeln som du laddar.
4

ställa cykeln i friläge och få en flygande start för tillräckligt momentum att få cykeln uppför rampen. Har din assistent placerad i flaket till en sida för att stabilisera cykeln. Alternativt, be assistenten att hålla en sida av cykeln medan du flyttar upp rampen i flaket med cykeln. Om cykeln inte rör sig lätt, kontrollera smörjningen på kedjan och smörj vid behov.
5

Placera cykeln i centrum av flaket för balans. Försök att passa hjulen i alla fördjupningar i flaket för extra säkerhet.
6

Fäst ett spännband till vänster styret nära centrum av cykeln. Fäst den andra änden till en säker punkt på vänstra sidan av lastbilen.
7

Upprepa detta med den högra sidan av motorcykeln. Ratchet den remmarna hårt på båda sidor så att cykeln står upprätt.
8

Hitta en trygg punkt på den bakre vänstra sidan av din motorcykel till loop annan spännbandet runt. Cyklar kan ha olika karosseri, men i allmänhet, säkra punkter är på den bakre delen av ramen. Välj en punkt som ligger ovanför bakaxeln för stabilitet. Fäst änden till sidan av lastbilens flak. Upprepa denna process för den bakre högra sidan av cykeln. Ratchet banden säkert på båda sidor.
9

testa stabiliteten av cykeln genom att försöka flytta den från sida till sida. Om det finns någon rörelse, använda extra remmar på båda sidor för säkerhets skull.
10

Ladda upp rampen material i lastbilen så att de inte stör cykelns stabilitet, och ta trucken för en kort, långsam bilresa till omtolka säkerhet innan du beger dig på din resa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109114.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.