Hur att rengöra insidan av en motorcykel Gas Tank

Rengöring av insidan av din motorcykel bensintank avsevärt kan förbättra sin funktion om det är gamla, har rost och sedimentansamling, och du börjar se rester och smuts som kommer via ditt bränsle linje. Du kan göra en grundläggande ren-ut med en tvätt, eller du kan göra en fullständig process med en tank syra och restaurering om du är villig att sätta tanken på hyllan ett tag. Saker du behöver Flighter Crescent skiftnycklar
Hylsnyckel och uttag
Skruvmejslar
1/4-tums bränsleledning, cirka 3 meter Review, en motorcykel tank ren-och-Kreem kit
En väska full av små stenar eller kulor Review, en gas ventil verktyg om det behövs för din modell av motorcykel
Visa fler instruktioner
1

Koppla från bränsleledningen från motorcykeln förgasaren. Leda linan ut så att det rinner in i en container eller en portabel bensindunk. Se till att ha några butik handdukar praktiskt om du spiller. Öppna gasventilen eller petcock ventil på botten av tanken för att tillåta gasen att flöda. Håll den öppen tills all gas har runnit ut ur tanken i den bärbara burken. Se till att öppna locket bensintanken så att du kan titta in och bekräfta att det är tomt. Slutför dränering och stänga av gasen ventilen. Täta bärbara burk och lägg det åt sidan.
2

bort bensintanken genom att koppla den från motorcykelns ram. Var försiktig så att du inte repar tanken med dina verktyg, särskilt om tanken har en fin lack på det. När den släpps, dra försiktigt tanken upp och av motorcykelns ram. Ta bort bränsleledningen från gas ventilen på botten med hjälp av en skruvmejsel för att frigöra banjo klämman som håller det på. Kasta den gamla röret bort. Addera 3

Titta inuti tanken och bekräfta den behöver rengöras. Utför en snabb ren genom att använda ett lösningsmedel, såsom bensin eller fotogen. Fyll tanken bara en femtedel fullt. Se till att utföra städning på en open-air space tillnärmelsevis låga eller värme. Swish lösningsmedlet runt kraftigt. När detta är gjort, häll ut det. Gör en mer aggressiv rengöring genom att hälla en liten påse med småsten i tanken. Skaka kraftigt, vilket gör att stenar att slå ut någon lös rost eller smuts i tanken. Häll skvalpade ut när du är klar och låta tanken lufttorka.
4

När tanken torkas ut, titta in och se till att det inte finns någon kvarvarande rester eller smuts inuti. Ta det torra tank och säte den på motorcykelns ram, säkra tanken med dess lämpliga bultar. Sätt på en ny längd av bränsleledningen till tanken gasventilen på botten. Häll ny bensin i tanken. Testa tanken flödet genom att tillåta en del gas att dräneras genom bränsleledningen till en bärbar gas kan. Avsluta jobbet genom att stänga av gasen ventilen igen och återansluta bränsleledningen till förgasaren. Testa systemet genom att starta motorcykeln och se till att gasflödet fungerar och fungerar korrekt.
5

Prep din motorcykel tank för lagring genom att använda en Kreem Kit, som kan köpas på de flesta mc-butiker. Städa ur tanken med en stark tvållösning för att bryta upp all olja och bensin. Använd kulor eller små stenar och skvalpa runt dem inne att bryta upp rost. Töm den och låt den torka. Häll i Prep En lösning från Kreem Kit med varmt vatten för att rengöra igen. Häll ut den och låt den torka. Nu häll i Prep B lösningen ur satsen och skvalpa runt tills insidan är väl belagd. Häll vätskan i en förslutningsbar behållare som du kan ta till ett farligt avfall borttagning webbplats. Häll i Kreem liner och belägga hela insidan av tanken. Avsluta processen genom att hälla den överskjutande Kreem tillbaka till en behållare för användning i framtiden. När Kreem pälsen är torr, är tanken försluts och kan förvaras utan risk för rost.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106933.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.