Hur man tar bort ett hjul från en Burgman 400

Suzuki Burgman 400 skoter har varit i produktion sedan 1999, vilket ger en större och mer kraftfull plattform för pendling längre än ett par kvarter. Under årens lopp har Burgman genomgått flera revideringar att förbättra skotern prestanda och tillförlitlighet. Tyvärr är dessa förändringar påverkar också de bakre förfaranden hjul tas för Burgman 400 modeller byggda före och efter 2007. Båda varianterna kräver avlägsnande av skoterns ljuddämparen, medan de nyare Burgman modeller kräver partiell diassembly den bakre svingarmen, liksom. Saker du behöver
5 och 6 mm insexnyckel
12 mm fast nyckel
12, 14, 17 och 32 uttag mm
22 mm skiftnyckel
bungee rep

Visa fler instruktioner
2006 eller äldre Burgman 400 Models
1

Lyft din Burgman 400 skoter på dess centralstödet. Låt motorn och avgas sval vid beröring innan du fortsätter.
2

Skruva Avgasrörfläns nötter från motorns avgasport, med hjälp av en 6 mm insexnyckel. Skruva loss ljuddämparen montering bultar och muttrar, med en 12 nyckel mm låda, en 12 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra ljuddämparen och avgasröret bort från skotern.
3

bort ljuddämparen monteras från höger sida av skotern, med hjälp av en 14 mm hylsa och en hylsnyckel.

4

i parkeringsbromsen. Lossa lug nötter från den högra sidan av bakhjulet, med hjälp av en 17 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra bakhjulet bort från den bakre svingarmen, för hand.
5

Skjut bakhjulet på bakaxeln monteringstappar. Skruva muttrarna på plats och dra åt muttrarna till 36 foot-pounds. Lossa parkeringsbromsen.
6

tillbaka ljuddämparen fästet. Dra åt fästet bultarna till 16,5 foot-pounds. Löst montera ljuddämparen på ljuddämparen fäste och motorns avgasport. Flytta ljuddämparen tills Avgasrörfläns är i linje med avgasporten, dra sedan åt flänsskruvarna till 16,5 foot-pounds. Dra ljuddämparen fästbultarna till 16,5 foot-pounds.
2007 och nyare Burgman 400 modeller
7

Lyft din Burgman 400 skoter på dess centralstödet. Låt motorn och avgas sval vid beröring innan du fortsätter.
8

Koppla ur avgasröret sensorröret syre, skruva av sensorn från avgasröret, med en 22 nyckel mm halvmåne.

9

Lossa klämman fästa ljuddämparen till avgasröret, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Skruva av ljuddämparen monteringsbultar från den högra sidan av svingarmen, med användning av en 12 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra ljuddämparen bort från avgasröret, för hand.
10

i parkeringsbromsen. Lossa bakaxeln muttern på höger sida av bakhjulet, med användning av en 32 mm uttag och en hylsnyckel. Dra hjulet distanser från bakaxeln, för hand.
11

Lossa parkeringsbromsen. Ta bort den bakre bromsok från den högra sidan av svingarmen och bakhjulet, med användning av en 12 mm hylsa och en hylsnyckel. Häng bromsoket från höger hjälmen kroken som sitter under passagerarens delen av sätet, med hjälp av ett gummiband.
12

Unbolt högra halvan av baksvingen, med hjälp av en 14 mm hylsa och en sockel skiftnyckel. Dra det bakre hjulet från bakaxeln, för hand.
13

Skjut bakhjulet på bakaxeln, sedan installera den högra halvan av baksvingen. Dra svingarmen bultar till 36 foot-pounds. Skjut den bakre bromsoket över bakhjulet brake rotor. Skruva bromsok montering bultar på plats, dra åt skruvarna till 16,5 foot-pounds.
14

i parkeringsbromsen. Placera hjulet distanser på bakaxeln, skruva sedan bakaxeln muttern på plats. Dra åt bakaxeln muttern till 86 foot-pounds. Lossa parkeringsbromsen.
15

Skjut ljuddämparen i avgasröret, sedan löst skruva ljuddämparen montering bultar på plats. Flytta ljuddämparen förrän den är inriktad jämnt inuti avgasröret, dra åt avgas klämman. Dra ljuddämparen montera bultarna till 16,5 foot-pounds. Skruva syresensorn i avgasröret och dra den till 34,5 foot-pounds. Anslut syresensorn i skoterns kabelstam.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111497.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.