Hur Size en Hjälm

Motorcykel hjälmar är utformade för att skydda huvudet mot traumatiska konsekvenser och skräp. Dock måste din hjälm fästas ordentligt för att ge ett maximalt skydd. Med den enorma mängd hjälmar finns hos din lokala återförsäljare, att hitta en hjälm som passar ditt huvud ordentligt kan vara svårt eftersom tillverkarna bygger hjälmar för att passa en bredare olika huvudformer. Lyckligtvis finns det några saker du kan göra för att hjälpa dig hitta rätt hjälm. Saker du behöver
Måttband
Visa fler instruktioner
1

Mät ditt huvud med ett måttband. Placera måttbandet en tum ovanför ögonbrynen och linda den runt huvudet tills den möter i mitten av din panna. Motorcykelhjälmar är dimensionerade efter inches och centimeter, så ta del av båda mätningarna.
2

Cross-referens huvudet storlek mot hjälmen Storlekstabeller finns på de flesta mc-återförsäljare. Om en Storlekstabeller inte är tillgänglig, hjälmar brukar innefatta deras dimensionering på märken fästa på plastfolie på ansiktsskärmen eller sys in i innerfoder. Välj den hjälm som passar ditt huvud storlek så nära som möjligt. Om ditt huvud storlek är mellan två olika hjälm storlekar, börja med den mindre hjälm först.
3

Prova hjälmen på. Håll hjälmen av dess Hakband och försiktigt dra dem utåt för att sprida sidorna av hjälmen något. Placera hjälmen på huvudet och dra det nedåt. Hjälmen bör passa väl men inte vara smärtsamt tätt.
4

Kontrollera att ditt tempel sitter mot hjälmens innerfoder. Om du försöker en full-face hjälm, vara säker på att hjälmen haka bar inte vidrör näsan.
5

Fäst hakrem och skaka på huvudet från sida till sida. Hjälmen bör passa väl nog att du känner dina kinder rör sig lite. Om hjälmen glider över huden när du skakar på huvudet, är hjälmen för löst och kommer att vara lätt brottas med vinden.
6

bort hjälmen och notera eventuella tryckpunkter i hjälmen. Om det finns någon ömhet eller röda fläckar på huvudet eller ansiktet, välj en annan hjälm som är en storlek större eller har ett annat skal form. Prova på flera olika hjälmar tills du hittar
7

en som är säker och bekväm. Bär hjälmen runt i butiken eller återförsäljare för ett par minuter. Om du fortfarande är bekväm efter bär det ett tag, har du hittat rätt hjälm.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106094.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.