Hur man reparerar Luftkyld Motor Fins

På vissa motorcykel motorer, liksom många andra typer av små motorer, är fenor införlivas i kroppen av cylindern och huvudet block så att värmen att försvinna genom dem. När luft passerar över flänsarna, avlägsnas värme, kylning av motorn utan att kräva användning av vatten-baserade kylmedel. Om någon av dessa fenor böjar eller raster, kommer motorn svalna ordentligt och kommer snabbt överhettas. Reparera trasiga eller böjda fenor är en enkel sak med hjälp av dessa instruktioner. Saker du behöver
spårskruvmejsel
Spetstång
File
JB Weld epoxy
tandpetare
Visa fler instruktioner
1

Böj alla fenor som har drivit ur position tillbaka i linje med en spårskruvmejsel. Var försiktig så att inte spaken skruvmejseln mot de övriga fenor, eftersom detta bara kommer att böja dem också.
2

Ta bort eventuella spruckna eller trasiga fenor genom att dra dem ut och bort från motorn med nålen- tång.
3

Rengör kanterna på fenan där det bröt från motorn med hjälp av filen. Rengör matchande kanten av den brutna fena på motorblocket samt, med kanten av filen, och se till att inte repa eller skada intilliggande fenor.
4

Blanda lika delar av JB Weld harts och härdare, blanda bara det du behöver för att få jobbet gjort
5

Applicera en liten mängd av blandade JB Weld epoxy längs den trasiga kanten av det borttagna fin, liksom den trasiga kanten. fenan på motorn, med hjälp av en tandpetare.
6

tag i ytterkanten av den brutna fenan med din nål-tång, tryck sedan på den trasiga kanten på den för att den trasiga fin kant på motorn och håll den där i två minuter, var noga med att placera den jämnt mellan de andra fenorna. Efter två minuter epoxin kommer ha lätt satt, försiktigt släppa tången, sedan lämna epoxin fullt härda under 24 timmar
7

Rengör epoxi som sipprade ut mellan de spruckna fin segmenten genom att fila ner. någon droppade epoxi med filen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111417.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.