Vilken typ av olja du sätta dig i en Kazuma 110 Falcon ATV?

Kazuma s Falcon 110 ATV var avsedd att vara det första steget i att lära en ung ryttare för att driva och styra en bandvagn. Detta är dock inte betyder att det är en leksak, eftersom denna ATV kräver ett oljebyte efter de första 30 minuterna av användning, sedan var 15 timmar eller kontinuerlig användning. Kazuma rekommenderar användningen av SAE 10W-40 motorolja i Falcon, men försiktighet måste iakttas för att använda en olja som gjorts speciellt för motorcykel motorer. Vikten av Motorolja

Olja är den viktigaste vätska som används av Falcon 110 motor. Oljan är ansvarig för smörjning och kylning av motorns inre delar genom att reducera friktionen till ett minimum. Dessutom är föroreningar och skräp i motorns vevhus sopas bort, där det kommer att fångas av den magnetiska spetsen på ATV avtappningspluggen. Motorolja har en tendens att bryta ner och förlora sin förmåga att smörja med tiden, vilket gör att friktionen för att bygga upp och bära bort på motorns delar.
Motorcycle Oil vs Automotive Oil

Konventionell visdom skulle säga att motoroljan är motorolja och att någon 10W-40 mix från lokala Biltema kommer att arbeta i en Kazuma Falcon 110 motor. Sanningen är att fordonsindustrin olja kommer att skapa problem för dig på vägen. Nästan varje bil olja på marknaden innehåller friktionsmodifierande tillsatser, som är nyttiga för sina ansökningar eftersom bilens koppling och motor är separata enheter. Motorcykel-och ATV-motorer, men även bifoga sin koppling och överföringar inom motorns vevhus, badar kopplingen i motoroljan. Dessa tillsatser kommer att få kopplingen att slira och minska ATV tillförlitlighet. Omvänt innehåller mc-grade olja inte tillsatser och skadar inte kopplingen.
Vädret och viskositet

För de flesta körförhållanden, den rekommenderade 10W -40 olja kommer att vara mer än tillräcklig för att smörja ATV motor. När temperaturerna sjunker under 30 º Fahrenheit, en tunnare - mindre trögflytande - ska 5W-40 olja användas för att hjälpa motorn fungera tills den värms upp till arbetstemperatur. Likaså bör en tjockare 20W-40 olja användas i varmare klimat med temperaturer som överstiger 100 º C.
Oil Change Rutiner

Byta olja på en Kazuma Falcon 110 ATV är relativt enkel och kräver endast en hylsnyckel, en 17 mm hylsa, en momentnyckel, olja fångst pan och några trasor. Starta ATV och låt den gå på tomgång i stället för tre minuter att värma oljeförsörjningen. Stanna motorn, skruva avtappningspluggen från botten av motorn, med din hylsnyckel och 17 mm hylsa. Tappa av oljan i tråget tills oljeflödet minskar till en dropp. Rengör spetsen avtappningspluggen, därefter skruva in den i motorn för hand innan du drar åt den till 18 foot-pounds med din momentnyckel. Häll en fullständig liter olja i motorn genom påfyllningsröret på höger sida av motorn och du är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111741.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.