Förgasare Synkronisera Verktyg för 1979 GS550E Suzuki

Den 1979 GS550E Suzuki var en pålitlig street cykel. Men, som den mest pålitliga av motorcyklar, behöver det fortfarande underhåll. En viktig underhållsåtgärd på alla fyra-förgasare motor är synkroniseringen av förgasarna. För att fungera korrekt måste de arbeta tillsammans. Det finns flera metoder för att synkronisera förgasare och de var och en använder olika verktyg. Fyra-Carb Stack

nödvändiga verktyg, sekvensen eller ens en modell av Mikuni kolhydrater är inte lika viktigt som deras konfiguration, en fyra-carb "stack" bifogas gummi intag. De flesta av de verktyg som används för att synkronisera dessa förgasare är standard, metriska mekaniker verktyg. Hur du väljer att synkronisera din kommer att avgöra om du behöver någon specialitet verktyg. Det finns två huvudsakliga sätt att synkronisera dessa förgasare.
Mekanisk Synkronisering

det vanligaste sättet entusiaster synkronisera gamla multi-carb system är mekanisk synkronisering. Konceptet är enkelt: Varje förgasaren har en venturi, eller tube, strömmar som luft igenom, finfördela bränslet som det dras in i motorn. Storleken hos venturi är mekaniskt moduleras av gasvajern, som driver en carb-slide. Då gasspjället öppnas, lyfter sliden, vilket ökar luftflödet genom venturirör, accelererar motorn. Om de delar av luftintaget skalas bort så att du kan se eller känna gapet mellan botten av carb-bild och botten venturi, kan du spela in öppningen i varje förgasaren i helt stängt läge. Du kommer att använda inuti dial bromsok. När du spelat in öppningen, justera alla fyra carb-slides så deras vila öppningar är desamma. Ställ in varje en till det minsta måttet, justera sedan befälhavaren justering för tomgång.
Mercury Synkronisering

Mekanisk synkronisering är bra, men det har en nackdel. I teorin om varje carb-slide öppnas samma belopp i stängt spjäll läget, bör dina kolhydrater ska synkroniseras eller mycket nära. Vad denna metod inte står för är fluktuationer i vakuum. Slitna delar eller ens pin-hål i insugs packningarna kan ändra vakuum i venturi, även om kolhydrater är mekaniskt synkroniserade. Om det finns större slitage eller en stor varians i vakuum, måste problemet åtgärdas direkt. Om det är en mindre varians, kommer en Mecury-fas kompensera det.

Mercury synkroniserar åtgärd vakuum. De är fyra långa, glasrör som ser ut som termometrar. De har tydliga, flexibla plaströr sträcker sig från glaset, kvicksilver kapslingar. De flexibla rören har metalltrådar i slutet att tråden direkt i maskinbearbetade hål i grenröret sidan av varje Mikuni förgasare. Attaché kvicksilvret-synkronisera verktyg och fäst den i upprätt läge. Starta motorcykeln, men inte rev det. Bara låt den gå på tomgång, så du behöver inte suga kvicksilver i motorn. Varje förgasaren höjer kvicksilver nivån från dess vakuum. Justera nu förgasaren glider baserat på vakuum, oberoende av den mekaniska läget av bilderna. Detta kommer att stå för små mekaniska variationer i motorn. Addera Mercury Free Vakuum Sync

Eftersom kvicksilver sänkor kan resultera inhttp ://write.demandstudios.com /edit. php? ArticleID = 3340712 din motorcykel suger kvicksilver i sin motor, nytt, kvicksilverfria vakuum synkar har blivit populär. Den gör exakt samma sak, på samma sätt, med samma principer --- de bara eliminera möjligheten av en stor skruv upp. En kvicksilverfri vakuum sync är den bästa av de tre metoderna, även om de är dyrare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108725.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.