Problem Med Kawasaki ZX6R

Kawasaki ZX-6R eller Kawasaki Ninja är en 600cc sport cykel. ZX-6R släpptes första gången 1995 och har visat sig vara mycket tillförlitlig. Den har en fyrtakt, vätskekyld, dubbla överliggande kamaxlar, fyra värdet topplocket tvärgående i linje fyrcylindrig motor. Den producerar 107,7 hästkrafter vid 14.100 rpm. Motorn startar inte

Om motorn inte startar, först bekräfta att cykeln är i neutralläge. Det kan vara problem med startmotorn, startrelä eller startknapp. Ett batteri med låg spänning kan också vara den skyldige. Felaktiga eller slitna kablar kan orsaka kortslutning som håller cykeln från start. En trasig säkring är ett vanligt problem och lätt att byta. Addera Dålig Running

Låg batterispänning, en smutsig eller trasig gnista klack, ECU frågor, kam och vevaxel frågor är vanliga syndarna för dåliga resultat. Luftkanalen kan vara igentäppt, eller det kan finnas ett hål i luftröret. Luftfiltret kan vara smutsig och du behöver byta ut den. Slutligen orsakar en felaktig bränslepump vanligen oregelbunden prestanda.
Slirkoppling

En slirkoppling kan vara mycket farligt. Lyckligtvis, diagnostisera problemet är ganska lätt. Kontrollera friktion och stålplåt för att se om den är sliten eller skev. Kontrollera om en trasig koppling våren. Undersök kopplingscentrumet /bostäder för ojämnheter. Kontrollera innerkopplingen kabeln för att se att den inte är trasig. Slutligen, undersöka mekanismen kopplingen release.
Motorljud

knacka kan orsakas av IC tändaren i ECU. Buildups av sotavlagringar i förbränningsrummet också kan orsaka problem. Låg kvalitet bränsle kommer definitivt orsaka motorn knackar. Kontrollera om överhettning eller fel tändstift. En kolv slag kan orsakas av för hög clearance av kolven, med kolv slitage, eller en böjd vevstaken. Buller från ventilerna kan vara orsaker genom en felaktig ventilspel, en trasig ventil fjäder och en sliten kamaxel lager eller ventillyftare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111188.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.