Hur man byter olja i en 1999 HD Evo Motor

Den 1999 Harley Davidson Evolution Engine, eller "Evo motor" för kort, används på ett antal 1999 Harley Davidson motorcykel modeller. Alla motorer kräver återkommande ändringar att stanna i topp skick. Detta gäller särskilt för motorcykel motorer såsom Evo, eftersom det är mer utsatta än i en bil eller lastbil och är mer sannolikt att bygga upp smuts och skräp som kan komma in i oljan. Saker du behöver
skruvmejsel Sida 3 liter SAE 20W50 motorolja
Bucket eller oljetråget
Duk
Visa fler instruktioner
1

Start motorn och låt den gå på tomgång i 15 minuter för att värma upp oljan till driftstemperatur, sedan stänga av motorn.
2

Placera en hink eller oljetråget under oljan tömningsslangen nära den bakre delen av motor. Addera 3

Vrid skruven som håller slangklämman på plats moturs med en skruvmejsel för att lossa den. Ta bort klämman och ställ den åt sidan.
4

Dra pluggen ut. Olja bör börja långsamt dränerande i hinken eller oljetråget.
5

Lokalisera silver oljepåfyllningslocket på toppen av oljan påsen. Dra försiktigt ut det och rengör den med en ren trasa. Se till att tyget inte har någon smuts på den som kunde få på locket och därefter i oljan. Olja nu bör flyta fritt från avloppet.
6

Vänta oljan rinna helt.
7

Skjut slangklämman tillbaka runt slangen, sedan tillbaka slangen plugg. Skjut klämman tillbaka ned över pluggen och dra åt skruven som håller den på plats.
8

Häll 3 liter SAE 20W50 motorolja i oljepåfyllningen tanken, byt oljepåfyllningslocket.

9

Dra locket tillbaka ut, och kontrollera oljenivån. Det bör vara mellan de två svarta linjerna. Om inte, kanske du behöver lägga lite mer olja. Om det är, sätt på locket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109934.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.