Hur man reparerar en motorcykel Threadless Headset

Headsetet på din motorcykel består av plattform och komponenter i styrsystemet. Headsets inkluderar styrrör, vilket är en del av motorcykelns ram, och den övre och nedre äggulor styrning som ansluter via Styrspindel. Skillnaden mellan en gängad headset och en gänglös headset är verkstadsindustrin i styrrör. Bortsett från en bruten äggula, typiska reparationer inkluderar ersätter de övre och undre lagren och smörja styrrör och stam. Motorcykelns reparationshandbok behövs för din första pådrag med en gänglös headset. Saker du behöver
Övre och nedre lagren
motorcykel reparation stativ eller blockerar Wood | Motorcykel verktyg
Gummiklubba
Teflon lagerfett
Stålrör
Hammer
Vridmoment skiftnyckel
Visa fler instruktioner
Ta ner
1

Höj framhjulet på din motorcykel från golvet med hjälp av en reparation stativ eller blockerar trä under ramen. Lossa och ta bort den främre kopplingen bromsvajern på frambromsen navet. Ta bort framhjulet från gafflarna.
2

Bestäm objekt, till exempel kombiinstrumentet, mätare och kablar, som måste tas bort eller kopplas bort så att du kan ta bort styret. Ta bort eller koppla ur dessa poster. Ta bort komprimering bultarna på styret fästen och ta styret.
3

Lossa och ta bort låsmuttern i mitten av den övre äggula. Din reparationshandbok min hänvisa till äggulorna som styr klämmor eller trippel-träd. Ta bort muttern och använda en gummiklubba för att driva äggula upp och från de övre ändarna av gaffelbenen.
4

Ta bort muttern förspänningsjusterande från toppen av styrspindeln. Lyft det övre lagret ur styrrör med en skruvmejsel. Kassera det övre lagret.
5

Sänk gafflarna och lägre äggula montering av styr-röret och placera den på en arbetsbänk. Bänd undre lagret utanför Styrspindel där det sitter på den nedre äggula. Släng lagret.
Reparationer
6

Smörj den nya nedre lagret med Teflon lagerfett. Du gör detta genom att placera en gob av lagerfett i handflatan och dra lagret genom fettet med hjälp av ett tryck nedåt. Rotera lagret varje gång och fortsätta tills lagret är fullt smord.
7

Sätt det nya lagret på styrspindeln och mot nedre äggula. Skjut slutet av en kort bit av stålrör på spindeln och mot lagret. Seat lagret genom att träffa änden av röret måttligt med en hammare. Lagret måste vara på plats när du vänder gafflarna upp och ner. Seat lagret igen, om det behövs.
8

Smörj Styrspindel och insidan av styrröret på motorcykeln med Teflon fett. Sätt i ena änden av styrspindeln i styrrör underifrån och skjut gafflarna och lägre äggula montering upp på plats. Be en assistent för att hålla gafflarna på plats eller stödja de nedre ändarna av gafflar med träklossar.
9

Smörj den nya övre lagret med teflonfett som förut. Placera lagret i styrrör och sätt tillbaka muttern förspänningsjusterande på toppen av skaftet. Placera den övre äggula ovanpå gaffelbenen. Tryck ner och på plats ovanpå styrrör med gummiklubba. Sätt tillbaka kvarhållande muttern och dra åt den till det angivna momentet.
10

Sätt tillbaka styret till headsetet. Sätt tillbaka och koppla objekten och kablar du tidigare avlägsnade. Sätt tillbaka framhjulet på gafflarna och anslut passande bromsvajern till bromsnavet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110913.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.