Hur du köper en motorcykel i Spanien

Utlänningar kan köpa spanska-registrerade motorcyklar i Spanien, så länge de har antingen en officiell uppehållstillstånd, som kallas en residencia, eller bevis som de äger ett hem i Spanien, ett hyreskontrakt för en minimal på ett år, eller ett NIE /NIF nummer, vilket är en utlänning identifikationsnummer i Spanien. Om du köper en motorcykel från en återförsäljare, kommer de hanterar generellt registrering och överföring av äganderätt och kan även ha egna försäkringar. Försäkring är obligatoriskt för alla fordon på vägarna i Spanien. Saker du behöver
Identitetshandlingar
Bevis på adress
Visa fler instruktioner
1

Bestäm om du vill köpa en ny motorcykel eller en begagnad en . Återförsäljare har oftast båda typerna av motorcyklar till salu, eller så kan du kolla annonser i lokaltidningar, webbplatser eller stormarknad anslagstavlor för nya och begagnade motorcyklar. Annonser i Motor sv Mano, Anuncio Motor, Auto Seminal eller Coche Actual är ett bra ställe att börja.
2

Kontrollera att säljaren har alla juridiska pappersarbete, samt namnen på de papper matchar säljarens identitetshandlingar. Säljaren måste förse dig med: registreringsbevis för sitt fordon (permiso de circulación), ett giltigt ITV testcertifikat, kvitto för kommunal fordonsskatt (Impuesto kommunal sobre Vehiculos de TRACCION mecanica) och hans egna personliga identitetshandlingar, såsom ett NIE /NIF-kort . Addera 3

Rita upp ett köpeavtal (contrato de Compraventa) eller be säljaren om en faktura. I båda fallen ska det framgå uppgifter om fordonet, överenskomna namnen på både köpare och säljare, pris, samt datum och tid för transaktionen. Datum och tid är viktigt så att eventuella utestående böter gå till rätt ägare.
4

Skaffa en överföring av ägarskapet (Solicitud de transmision de Vehículos), som du kan ladda ner från DGT (Direction General de Traffico) hemsida. Detta är en dubblett form, så att både köparen och säljaren behålla en kopia. Kontrollera båda kopiorna är signerade. Ha en bank check (check bancario) utställd till köparen för fullt pris. Detta är det säkraste betalningssättet för både köpare och säljare, och är den mest accepterade formen av betalning för privata transaktioner i Spanien.
5

Registrera ägarbytet (transferencia de Vehiculos) vid Jefature de Tráfico. Denna kostnad varierar beroende på storleken på motorn. Ta en kopia av registreringsbevis, ditt ID samt bevis på adress, kopia av köpeavtalet och ITV-certifikat, tillsammans med det ifyllda överföring av ägande papper, till trafik-avdelningen. Du kan sedan ge säljaren med bevis för att alla papper har registrerats korrekt och motorcykeln är nu i ditt namn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108049.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.