Hur man installerar ett svänghjul Vikt

Motorcykel motorer producerar vridmoment vid låga varvtal snabbare än större bilmotorer. Den ökade vridmoment vid låga varvtal orsakar bakhjulet på en dirtbike att tappa greppet i lös jord och sand, och väg cyklar att tappa greppet på våta eller hala vägar. Minska svänghjul hastighet minskar vridmoment vid låga varvtal när du först slår på gasen. Detta gör att en motorcykel bakre däck för att bibehålla grepp under acceleration. Installera ett svänghjul vikt på en motorcykel bromsar den initiala accelerationen av svänghjulet, så att du kan accelerera i lös sand, jord eller våta väglag. Saker du behöver
tändstiftsnyckel
Motor håll Socket Tool Review ställa
1/2-tums spärrnyckel hantera
Visa fler instruktioner
1 < p> Ställ motorcykeln på Kickstället.
2

Dra tändkabeln från ett tändstift. Skjut en tändstiftsnyckel över tändstiftet. Vrid handtaget på tändstiftsnyckel moturs för att lossa tändstiftet. Ta bort tändstiftet från motorcykeln motorn. Skjut ett verktyg motor tag i öppningen kvar av tändstiftet.
3

Matcha ett uttag från ett uttag inställd till de kvarhållande bultarna som håller svänghjulskåpan till vänster sida av motorn. Ta bort de fyra svänghjulskåpan bultarna från svänghjulskåpan genom att vrida var och en moturs med spärrnyckel. Avlägsna svänghjulskåpan från motorn och ställ den åt sidan. Vrid centrum muttern på svänghjulet moturs med en hylsa och spärrskaft.
4

Rikta den gängade mittsektionen av ett svänghjul vikt med den gängade tappen exponeras när du tagit bort svänghjulet muttern. Snurra svänghjulet vikt medurs för att trä den på svänghjulet. Placera åtdragningsverktyget - medföljer svänghjulet vikt - över vikten. Trä de två medföljande skruvarna genom åtdragningsverktyget och i de gängade hålen på svänghjulet vikt. Dra åt bultarna för att hålla verktyget på plats.
5

Skjut in enheten i en 1/2-tums spärrskaft till torget centrerad plats för åtdragningsverktyget. Vrid spärrskaft medurs för att dra vikten till svänghjulet. Ta bort skruvarna från åtdragningsverktyget och ta bort verktyget från vikten.
6

Stäng svänghjulskåpan. Dra åt skruvarna med en hylsa och spärrskaft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110232.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.