Hur ställa in tiden på en Honda XR75 Motorcykel

Som Honda XR75 s kolv stiger, närmar sig det övre dödläget, komprimera luft /bränsleblandningen, antänder tändstiftet luft och bränsle. Timing av tändstiftet tändning är avgörande för motorns prestanda. För tidigt och förbränning kommer att försöka pressa ner kolven medan på vägen upp. För sent och förbränning kommer inte att få full effekt när kolven kommer att vara på god väg tillbaka. Precis när tändstiftet antänder luft och bränsle kallas tändningsinställningen. Saker du behöver
Enkelt test ljus för statiska timing
Visa fler instruktioner
1

Ta tändstiftet ut och sätta cykeln i neutralläge.

2

bort generatorn locket. Detta är den mestadels runda lock, på vänster sida, precis ovanför växelspaken. Locket har "Honda" på det. Vara noga med att inte riva packningen.
3

Vrid generatorn rotor motsols, med muttern i mitten, tills brytarkontakternas punkter öppnas maximalt. En utskärning i rotorn gör att du kan se dem.
4

Kontrollera gapet med ett bladmått. Det bör vara 0,012-0,016 tum (0,3 till 0,4 mm). Om gapet är okej, hoppa till steg 8.
5

märker en pry område av punkter. Lägg också märke till en skruv som håller pekar nedåt, vilket hindrar dem från att justeras. Något skruva loss den, precis nog du kan justera avståndet. Du behöver inte ta bort rotorn.
6

Rotera en spårskruvmejsel ett eller annat sätt för att öppna eller stänga poäng gapet som behövs tills det är rätt.
7

Dra åt ställskruven. Bli inte förvånad om åtdragning av ställskruven ändrar mellanrummet, det händer ofta. Om så är fallet, måste du lossa den, justera punkter och dra åt ställskruven tills du får ställskruven åt med punkter gapet korrekt.
8

Notera den elektriska anslutningen som kommer från generatorn, ut ur höljet och upp ramen. Om åtta inches ovanför höljet, märka en kontakt. Här kopplar rotorns elanslutning.
9

Anslut en av huvudrollerna från ett test ljus till motorn, för att jorda den. Anslut den andra ledningen till den svarta och vita kabeln du bara bortkopplad. Vrid generatorn rotor motsols, med muttern i mitten
10

, tills "F" på rotorn linje med markeringen på motorhuven. Detta märke ser ut som ett "V" Det är på höljet precis ovanför rotorn, och strax nedanför där cylindern passar med motorhuven.
11

observera punkterna gapet och testet ljuset. Rotorn har ett område utskuren som gör att du kan se poängen. Poängen bör glänt och ljuset bör vara nedtonade, men inte ut. Om så är fallet, gå till steg 13.
12

Justera poäng gapet tills de är något öppnas och ljuset släcks. Se steg 5 till 7 för hur man gör detta.
13

Kontrollera poäng för stort slitage. Se steg 3 och 4 för hur man kontrollerar det maximala gapet. Om det nu är för mycket, är de punkter alltför slitna, och du bör byta ut dem.
14

Byt generator med packning och tändstiftet, och anslut generatorns elektriska kontakten.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110701.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.