Hur man byter hastighetssensorn på en Harley Sportster

Harley-Davidson Sportster 883 och 1200 modeller använder en speciell sensor för att detektera motorcykelns hastighet, ger större noggrannhet än stålvajer som används på tidigare modeller. Detta fordon hastighetssensor är fäst vid motorns vevhus, bakom den bakre cylindern och startmotorn. Även om sensorn är ganska robust, kan det gå illa med tiden, vilket resulterar i ett oberäkneligt hastighetsmätare läsning. Byta sensorn är tillräckligt enkla för de flesta Sportster ägarna att slutföra på egen hand med en grundläggande mekaniker verktygssats. Saker du behöver
insexnyckel ställa
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Ta tag i toppen av den vänstra sidokåpan, nedanför ryttarens delen av sitsen. Dra de övre kanterna på locket bort från ramen, lyft sedan locket för att separera dess montering fliken från spärren inbyggd i motorcykelns ram. Ställ den vänstra sidoluckan åt sidan.
2

Dra av locket av Maxi-Säkringshållare, som ligger längs den positiva (+) pol-sidan av batteriet. Dra Maxi-säkring ur säkringshållaren att avaktivera motorcykelns elsystem.
3

Koppla fordonets hastighetssensor elektriska kontaktdon, som ligger bakom den bakre motorn cylindern och startmotorn. Skruva loss bulten fästa hastighetssensorn till motorns vevhus med en insexnyckel. Dra hastighetssensor rakt ut i motorns vevhus för hand.
4

Skjut en ny hastighetssensor i motorns vevhus. Skruva fast sensorn behåller bolt på plats och dra den till 90 tum-pounds med en momentnyckel. Koppla in hastighetssensorn kontakten.
5

Tryck Maxi-säkring i säkringshållaren, sedan tillbaka locket säkringshållaren.
6

Skjut vänstra sidoluckan är lägre fliken i ramens spärren. Skjut bossarna på baksidan av lockets övre kanter i gummigenomföringarna i motorcykelns ram. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111675.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.