Harley-Davidson Motor Typer

Harley-Davidson, även känd som HD, producerat ett antal motorcyklar och motorer för ridning. De motoralternativ är övervägande tunga klassen, över 750 cc, och fullt kapabel highway-speed cruising. Motorerna tillverkas i ett antal olika kategorier, som ger de motorcyklar som de används på utmärkande egenskaper prestanda. Den HD Traditional Motor

klassiska Harley-Davidson motor innehåller en dubbel-cylindrig konstruktion arbetat med en vevaxel installeras på en enda anslutning till kolvarna.

De tidigaste motoriska modellerna i HD produktionen var Flathead motorerna. Deras konstruktion började 1929 och varade fram till mitten av 1970-talet. Motorn inkorporerade ett grundläggande cylinder med ett hål i toppen för tändstiftet. Det var en bit över 740 cc i storlek och producerade 22 hästkrafter.

Knucklehead motorer började dyka upp i HD-motorcyklar med cirka 1936 men varade inte särskilt länge. Motorns produktionen avbröts strax efter andra världskriget 1947. Med ett deplacement storlek på 990 cc eller 1.200 cc (det fanns två motoralternativ), hästkrafter produktionen var mellan 40 och 45, respektive.

Panhead motor dök ett år efter Knucklehead motorn avbröts, tjänar som en ersättningsmodell. Produktionscykeln löpte till 1965. Motorn kom i två storlekar, 990 cc och 1200 cc, men producerade mer hästkrafter (50 och 55 hästkrafter respektive) än dess Knucklehead motsvarighet.

Shovelhead motorer tog över manteln från Panhead motor 1966. Denna motorkonstruktion sprang fram till mitten av 1980-talet som en framgångsrik produkt. Motorn tillverkades i en storlek, 1200 cc, och sparkade ut 60 hästkrafter. Familjen i stora V-twin motorer
Stora och Lilla V-Twins

, fått sitt namn på grund av de två cylindrarna syftar uppåt i 45 graders vinkel, inklusive den Flathead, den Knucklehead, den Panhead, Twin-Cam och Evolution motorer. Den definierar linjen för denna gruppering var motorer som uppfyllde eller överskred 1.000 cc i storlek.

Lilla V-twin motorfamilj ingår alla modeller alfabetet motor (de som betecknas med en bokstav hellre än ett namn), den Ironhead motor och Evolution motorn.
Twin Cam motorer

Twin Cam motorer kom i två faser, den 88 och 96 modeller. Motorerna återspeglade företagets omgjorda förhållningssätt till stor cykel motorer med deras särskiljande styling, luftkylda system och snabba förbindelser med prestanda vid låga varv per minut nivåer.

Twin Cam 88s producerades från 1999 till 2006 . Denna motormodell var 1450 cc i storlek.

Twin Cam 96 såg introduktionen 2007. Motorn använder en elektronisk bränsleinsprutning. Storleken på motorn är 1584 cc, strax under 150 cc mer än sin Twin Cam föregångare.
Revolution Engine

Som den nyaste HD-motor fas revolutionen införlivas tysk ingenjörskonst i sin utveckling. Designad i ett gemensamt projekt med Porsche, ger VR-1000 motorn en vätskekyld systemet med 60-graders vinklad V-twin cylindrar. Motorns storlek åtgärderna på 1.130 cc med en motorstyrka på 115.

Revolution motor såg första offentliga konsumtionen i 2002 HD motorcykel modeller. År 2005 var revolutionen förstärkt med en större motor som mäter 1.250 cc och producerar 123 hästkrafter. Detta större motor blev standard standard motor för HD-revolutionen motorcyklar efter dess införande.

För dem som behövde något större, en förbättrad motor titeln VRXSE Destroyer levererade en storlek på 1300 cc och producerade mer än 165 hästkrafter.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108641.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.