Hur du ändrar absorbenter motorcykel Shock

Motorcyklar använder vanligtvis ett av två olika bakfjädringen konfigurationer: antingen en enda eller mono-stötdämpare centrerad i bakre svingarmen, eller en tvilling-stötdämpare som monterar stötdämpare längs sidorna av svingarmen. Byte av stötdämpare, som en del av en reparation eller prestandauppgradering, kräver användning av specialiserade står att stödja vikten av motorcykeln. Jobbet kräver en rimlig grad av förtrogenhet med din motorcykel, eftersom en felaktig installation av stötdämpare kan få katastrofala resultat. Saker du behöver
Hylsnyckel och uttag
insexnyckel ställa
Motorcykel jack
Ratcheting spännband
Tänger
långskaftad breaker bar
Momentnyckel
sprintar
Visa fler instruktioner
1

bort sätena från motorcykeln, antingen genom att låsa upp sitsen spärren eller genom unbolting den från ramen med en sockel eller insexnyckel. Ta bort eventuella yttre karosseridelar, sadelväskor eller kåpor från motorcykeln, speciellt nära den bakre stötdämparen och baksvingen, med hjälp av en hylsnyckel.
2

Place motorcykel-specifika domkraften under motorcykelns motor. Säkra de båda styret av fästpunkterna båda sidor av jacket med spärrkonsol spännband. Lyft motorcykeln något från marken, precis tillräckligt för att lindra spänningen placerad på den bakre stötdämparen (er) av motorcykelns vikt. Alternativt, lyfta upp motorcykeln på dess centrum står, om den är utrustad med en. Du kan bortse från användandet av domkraft, om du använder en centralstödet.
3

bort sprintarna från ändarna av de nedre bultarna stötdämpare, med en tång. Hoppa över detta steg, om motorcykeln du arbetar på inte har sprintar i detta läge.
4

Lossa de övre och undre muttrarna stötdämpare, med hjälp av en hylsnyckel. Twin-shock-absorber-utrustade motorcyklar kommer att placera de övre muttrarna längs bakskärmen skenorna och de undre muttrarna längs sidorna av svingarmen. Mono-shock-utrustade motorcyklar kommer att placera den övre muttern längs ramen nedanför förarsadeln skenor och den undre muttern nedanför mitten av svingarmen. Använd en långskaftad breaker bar i stället för en hylsnyckel, om muttrarna inte kan lossna.
5

Skruva den nedre stötdämpare nötter, eller nötter, med hjälp av en hylsnyckel. Dra den undre fästbulten ut från botten av stötdämparen för hand. Lyft svingarmen lätt för hand, om de lägre monteringsbultarna är svåra att avlägsna. Ta bort den nedre fästskruven från kvarvarande stötdämpare, om tillämpligt. Sänk bakhjulet på marken.
6

Swing både stötdämpare mot baksidan av motorcykeln tills de nedre ögon stötdämparna är tydliga för de monteringsflikarna inbyggda i svingarmen. Detta gäller bara för twin-shock-utrustade motorcyklar.
7

Skruva den övre stötdämparen mutter, eller nötter, med hjälp av en hylsnyckel. Stöd stötdämparen med en hand, dra sedan den övre fästskruven ut med den andra handen. Sänk stötdämpare, och dra ut den från under motorcykeln. Alternativt, dra de övre stötdämpare bort av monteringsnitarna inbyggda i bakskärmen skenorna.
8

Installera den nya stötdämparen på motorcykeln, antingen genom att trycka den övre öljetter stötdämparna på monteringsbultarna inbyggd i bakskärmen järnväg eller lyfta den övre öglan stötdämpare i hållaren inbyggd i ramen under sadeln. Slip den övre fästbulten i fästet och genom den övre stötdämparen öglan. Skruva löst den övre muttern på plats över monteringsniten eller övre fästskruven, med hjälp av en hylsnyckel.
9

Sänk domkraften något tills de nedre stötdämpare öljetter är i linje med de monteringsflikarna inbyggda i sidorna eller botten av svingarmen. Skjut de nedre fästbultar i flikarna och genom de nedre stötdämpare öljetter. Skruva fast den nedre muttrarna löst på de nedre bultarna med en hylsnyckel.
10

Dra övre fästskruvarna och muttrar, följt av de nedre fästbultar och muttrar, att momentet specifikation anges i ditt motorcykelns fabriken servicemanual med en momentnyckel.
11

Place nya sprintar i hålen i ändarna på de nedre bultarna, om tillämpligt. Böj sprinten benen över sidorna på den nedre fästbultar med tång.
12

dubbelkolla att alla bultar och muttrar är ordentligt åtdragna. Installera om alla yttre karosseridelar, sadelväskor eller kåpor, med hjälp av en hylsnyckel. Sätt tillbaka sätet på motorcykeln, med sätet låset eller en socket eller insexnyckel.
13

ner motorcykeln från uttaget och sänk ner den på sidostödet.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111251.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.