Hur byta olja på min V-Star

Din Yamaha V-Star motorcykel är beroende av en ny oljetillförsel att smörja många rörliga delar i dess motor och transmission. Detta innebär att din V-Star är ännu mer beroende av din förmåga att ändra sin olja regelbundet. Att göra det är inte komplicerat, du kan även finna dig som vill lära sig att göra andra jobb på grund av det. Beväpnad med rätt verktyg, bör hela oljebyte inte ta dig längre än 30 minuter. Du kan använda denna metod på alla V-Star modeller. Saker du behöver Kundservice stå eller lyfta
Oljetråg
17 mm socket
Hylsnyckel
Shop trasor
Tätning packning
Momentnyckel
4 mm insexnyckel
Funnel
3 QTS. SAE 20W40 motorolja
Visa fler instruktioner
1

Starta din motorcykel för att värma upp sin oljeförsörjning. Låt den gå på tomgång i stället för tre minuter eller ta det för en mycket kort åktur. Låt inte din motorcykel kör för länge eller kommer det att bli för varmt och blir svåra att arbeta med senare. Stanna motorn när den är varm och låt den svalna något i ytterligare fem minuter.
2

Ställ motorcykeln i upprätt läge, med hjälp av en tjänst stativ eller lyfta. Skruva av oljepåfyllningslocket från motorns vänstra vevhuslock att ventilera oljekretsen. Under vänster sida av motorn
3

Titta, nära ramen, för att lokalisera bulten oljan rinna. Placera ett oljetråg direkt under avloppet bulten. Använd en 17 mm hylsa och en hylsnyckel skruva avloppet bulten och låt oljan rinna i minst 10 minuter.
4

Dra packningen av oljan rinna bult och torka kolvens gängor Rengör med en trasa. Skjut en ny packning på plats över oljeavtappnings bultens gängor. Skruva skruven oljan rinna in i motorn för hand när oljan har tömts helt. Använd en momentnyckel för att dra åt bulten oljan rinna till 31 foot-pounds.
5

Flytta ditt oljetråg på höger sida av motorn och placera den under oljefiltret på höger vevhuslock . Lossa oljefiltret kåpans bultar med en 4 mm insexnyckel och dra av luckan på motorn för att avslöja oljefilterelement. Låt någon olja kvar i oljefilterhuset rinna in din oljetråget. Sätt in ett nytt oljefilter inslag i filterhuset och installera om oljefilterlocket. Dra åt lockets bultar till 7,2 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
6

Sätt en tratt i vänstra vevhuset olja påfyllningshals och häll upp till 3 QTS. av SAE 20W40 motorolja in i motorn. Ta bort tratten och torka bort eventuellt spill med din butik trasa innan du skruvar oljan locket på påfyllningsröret.
7

Torka bort eventuell kvarvarande olja från oljan rinna bult och oljefilterlocket med din butik trasa . Starta motorcykeln igen och titta efter oljeläckage vid avloppet bulten eller oljefilterlocket. Om oljan börjar läcka från antingen plats, dra åt avloppet bulten eller oljefilter bultar locket något. Stanna motorn och ta ut motorcykeln från tjänsten stativet om oljeläckage inte uppstår.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110104.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.