Motorcykelhjälmar & Nackdelar

En hjälm ger skydd för de mest vitala av kroppsdelar --- huvudet. Hjälmlagar finns på plats i de flesta stater, och dryga böter bedöms mot motorcyklister som bryter mot lagen. Men många motorcyklister objektet fortfarande att tvingas bära hjälm. Vissa även påståendet att de nackdelar med hjälm uppväger fördelarna. Vilken Hjälm Har

En korrekt certifierad hjälm verkar genom att minska mängden av kinetisk energi överförs till hjärnan vid en krock genom att sprida den kraften över hjälmens styvt skal. Den återstående kraften absorberas av hjälmens inre fodret. National Highway Traffic Safety Administration, tillsammans med olika hjälm tillverkare, hävdar att en hjälm kan minska hjärnskador med så mycket som 69 procent. Trafiken byrå hävdar också att livet för uppskattningsvis 6.300 motorcyklister kunde ha räddats mellan 1985 och 1995 om de hade hjälm.
Helmet Begränsningar

Många motorcyklister tror att bära en hjälm bör vara en fråga om val. Vissa säger sidorna av ansiktsskydd blockera deras perifera vision och att hjälmens tjocka skalet och innerfodret försämra deras förmåga att höra. Hjälm motståndare hävdar också att den extra vikten av hjälm som faktiskt kan skada bäraren under en olycka.
Avslöja myterna

studier har genomförts som svar på många av de påståenden som gjorts av hjälm motståndare. En studie utförd av University of Southern California fann att en hjälm var den enskilt mest kritiska faktorn för att förebygga allvarliga huvud-och nackskador. En rapport från National Highway Traffic Safety Administration, "Utan motorcykelhjälmar Vi betala hela priset," säger att en vanlig hjälm är skyldig att lämna en betraktningsvinkel på 210 grader, vilket skär av mindre än 3 procent av den genomsnittliga personens hela perifera vision. Hjälmen förbättrar faktiskt en persons förmåga att höra genom att dämpa vind och vägljud och gör andra ljud att höras så bra som de skulle vara av någon som inte bär hjälm.
Övriga förmåner

Hjälmar kan också minska ryttare trötthet genom att förbättra aerodynamiken, och en hjälm med ett visir också erbjuder ögonskydd. Vindhastigheten drabbar en ryttare på hög hastighet kan betona cyklistens nackmuskler. Många tillverkare --- såsom Bell, Shoei och HJC --- utforma sina hjälmar med hjälp av en vindtunnel för att skapa en mer strömlinjeformad formulär. Full-face hjälm ger också en högre grad av ögonskydd, förhindrar regn, smuts och skräp från tillfälligt förblindar bäraren. Vissa nyare hjälm konstruktioner innehåller nu en nedfällbar tonade inre visiret, som ger bäraren med en blänkreducerande visir för dagtid ridning och ett klart visir för natten ridning.
Helmet Law Opposition

Många organisationer, såsom American Motorcycle Association och American Bikers Aktiva Toward Education, har bildats sedan tillkomsten av universella hjälmlagar att försöka upphäva dem. Många aktivister motsätter oss inte hjälmanvändning per se, de motsätter sig att tvingas bära hjälm. AMA ägnar mycket av sina resurser mot att främja ryttare utbildning om säkerhetsutrustning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106449.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.