Hur man installerar en snurr på oljefilter på en Shovelhead

Det är viktigt att byta olja i din Shovelhead på en regelbunden basis. För vanlig olja, är det föreslagna intervallet 3.000 miles. Om du använder syntetisk olja, kan du rida så mycket som 5.000 miles mellan oljebyten. Vid byte av olja i din motorcykel, bör du byta oljefilter också. Shovelheads använder en spin-on/off oljefilter. Saker du behöver
Oljefilter
Oljefilternyckel - rem eller socket typer
Behållare för gammal olja
tunn kartong
Visa fler instruktioner Review bort oljefiltret

1

Placera behållaren för att fånga den gamla oljan under oljefiltret. På de flesta stock Shovelheads, kommer detta att vara på framsidan av cykeln. På ett fåtal blir det bakom växellådan.
2

Form en bit tunn kartong i en tratt och placera den under oljefiltret för att styra dränerar olja i behållaren. Lådan som oljefiltret kom in kan användas för att göra denna tratt.
3

Linda en rem oljefilternyckel runt oljefiltret eller bifoga uttaget oljefilternyckel till slutet av oljefiltret och snurra filtret moturs tills filtret är fritt från gängorna.
4

Städa upp all gammal olja som spilldes i processen att ta bort det gamla filtret.


Installera det nya oljefiltret
5

Förbered det nya filtret genom att gnugga en del av den gamla oljan på packningen på det nya filtret för att smörja och skapa en bättre tätning.

6

Dra åt det nya oljefiltret genom att snurra den medsols på gängorna. Håll filtret rakt och vara noga med att inte korsa-gänga.
7

Fäst oljefilternyckel till filtret och ger filtret en annan kvarts varv åt höger för att dra åt.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109140.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.