Hur man byter axeln på en Yamaha YFZ450

Yamahas YFZ450 är byggd för att tävla på en förrädisk terräng, allt från specialbyggda banor till oländiga sluttningar. Så hållbart som ATV kan vara, kan man till många hårda landningar böja maskinens bakaxel. Medan en stor böj kommer att orsaka stora problem, kan en liten och nästan omärklig böj utlösa förödelse på bakaxelns kullager. En avsevärd mängd arbete krävs för att demontera YFZ450 bakre ände för att ersätta axeln. Saker du behöver
Hylsnyckel 12 och 14-mm hylsor
46-mm Axelmutternyckel
Jack | 12-mm skiftnyckel
brytjärnet
Visa fler instruktioner
1

Lossa de bakre hjulmuttrar lug med en långskaftad hylsnyckel och en 14-mm hylsa. Lossa par bultar på insidan av den högra bakre hjulnavet med en 12-mm hylsa. Lossa den stora muttern bakom bakbromsen rotor på höger sida av axeln med en 46-mm Axelmutternyckel.
2

Placera en domkraft under ATV och höja de bakre hjulen från marken . Skruva bort muttrarna helt och dra bakhjulen off för bakaxeln nav.
3

Lossa de bakre kedjan justeringsbultarna 'låsmuttrar, placerade till vänster om kedjan, med en 12-mm skiftnyckel. Vrid justerbultar moturs med en 12-mm skiftnyckel för att lossa kedjan, dra kedjan bort av bakdrev.
4

Skruva den bakre bromsok s bultar med en 14-mm hylsa , lyft sedan bromsok bort sitt fäste och den bakre bromsen rotorn. Skruva ur skruvarna från baksidan av båda bakre hjulnaven med en 14-mm hylsa. Dra näven bort på bakhjulet. Skjut den bakre bromsok s fäste utanför den högra sidan av bakaxeln. Skjut bakaxeln navet av från vänster sida av bakaxeln.
5

Ta bakaxeln och dess bakre drevet från ATV svingarmen. Placera en lämplig storlek drevet över den högra änden av axeln och knacka ut axeln med en gummiklubba. När axeln tas bort, bända låsringen bort av den vänstra sidan av axeln med en liten spett och skjut bakdrev bort av axeln.
6

Installera en ny bakaxel på ATV , efter den omvända metoden för borttagning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110315.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.