Hur reline en tank Motorcykel Gas

De ståltankar som används av de flesta motorcyklarna kan rosta eftersom fukt byggs upp inom bränsletillförseln, särskilt om bensintanken är kvar delvis fyllda under långa tidsperioder. Kvar att utveckla, kommer rosten äter så småningom bort på bensintanken inre yta och skapar knappnålsstora läckor. Man kan välja att belägga insidan av gastank med en förseglingsfodret lösning som ett alternativ till att köpa en ny gas tank. Flera kit finns tillgängliga, mest användning av en två-stegs syrabad och liner lösningsprocessen. Dock är noggranna förberedelser kritiskt till det nya fodret effektivitet. Saker du behöver
Hylsnyckel och uttag
3 meter, gummi bränsleslangen
5 gallon gas kan
12-volts batteri
insexnyckel ställa
gummikåpor Sida 2 -tums bred målartejp
plastfolie
plasttejp
1/4-tums metall nötter Sida 2 kannor, aceton
Gas tank liner kit (syrabad lösning och liner lösning)

Visa fler instruktioner
1

Stäng av bränslekranen, placerad under vänster sida av gastank, med bränslekranen växelspaken. Vrid spaken till "On" läge, om bränslet ventilen har en "Pri" eller "Prime"-inställning. Hoppa över detta steg om du arbetar på en bränsle-insprutad motorcykel.
2

unbolt bensintanken från motorcykeln med en hylsnyckel. Lyft bensintanken bort av motorcykelns ram, dra bränsleslangen bort av bränslet ventil eller bränslepump utlopp. Koppla avsändaren bränslenivå och bränsle kontakter pumpen från botten av tanken, om sådan finns. Placera bensintanken på en ren, plan arbetsyta.
3

Skjut en 3-fots längd gummi bränsleslangen på bränslekranen eller bränslepump utlopp, placera sedan den andra änden av slangen i en 5-liters bensindunk. Vrid bränsle armen ventilen väljaren till "Pri" eller "Prime" läge för att tömma bensintanken. Alternativt, anslut en 12-volts batteri till bränslepumpen kontakten för att tömma bensintanken.
4

Avlägsna tanklocket och bränsle ventil eller bränslepump från bensintanken, med en insexnyckel eller hylsnyckel . Täta bränsleventilen eller bränslepump hamn med en gummikåpa.
5

Täck den målade ytterytan av gastank med 2-tums hela målartejp, vilket innebär att endast gastank påfyllningshalsen avslöjats. Täck målartejp med plastfolie, sedan tejpa folien till bensintanken med plastband.
6

Tappa en handfull 1/4-tums nötter i bensintanken genom påfyllningsröret. Täck Gashals tank filler med en gummikåpa. Skaka bensintank i minst 10 minuter för att lossa rostavlagringar från gasen tankens inre yta. Avlägsna gummiproppen från påfyllningsröret och skaka muttrarna och lossade rost ut ur bensintanken.
7

Häll 1 liter aceton i bensintanken genom påfyllningsröret. Täck påfyllningshalsen med gummilocket. Skaka gastank 5 minuter för att dispergera aceton genom tanken. Avlägsna gummiproppen, sedan försiktigt tömma tanken i en plastbehållare.
8

Töm flaska syrabad lösningen i bensintanken genom påfyllningsröret och täcka påfyllningsröret med ett gummiskydd. Ställ gastank åt sidan under 3 timmar, sedan luta bensintanken i en annan vinkel och låt det sitta i ytterligare 3 timmar. Fortsätt tills hela den inre ytan av gastank har badade i syralösningen. Ta bort gummi locket och töm syrabadet lösningen i ett plastkärl.
9

Häll 1 liter aceton i bensintanken genom påfyllningsröret för att skölja bort den lösningen syrabad. Täck påfyllningshalsen med gummilocket. Skaka gastank 5 minuter för att dispergera aceton genom tanken. Avlägsna gummiproppen, sedan försiktigt tömma tanken i en plastbehållare.
10

Häll hela flaskan av tätande lösning i bensintanken genom påfyllningsröret. Täck påfyllningshalsen med en gummikåpa. Rulla bensintanken med händerna för att täcka hela insidan av gastank i tätningslösningen. Ta bort gummi locket och häll tätningslösningen tillbaka i sin flaska, med hjälp av en tratt. Avlägsna gummiproppen från bränslekranen eller bränslepump port, låt den tätningslösningen botemedel för en 48 till 72 timmar. Applicera ett andra skikt av tätande lösning, om så önskas. Peel plastfolien och målartejp bort av gastank
11

. Sätt tillbaka tanklocket och bränsle ventil eller bränslepump, med en insexnyckel eller hylsnyckel. Återanslut avsändaren bränslenivå och bränsle kontakter pump till botten av bensintanken. Skjut bränsleslangen på bränslekranen eller bränslepump utlopp. Installera bensintanken på motorcykeln, med en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111321.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.