Hur du ändrar en Belt Drive på en 2002 Harley Davidson Sportster

för 2002 Sportster modeller använde samma polymer drivremmar som finns på resten av Harley-Davidsons nyare maskiner, som ger föraren med flera tusen miles av lugn, nästan underhållsfri åkattraktioner. Drivremmar har en nackdel dock, särskilt när du byter en sliten rem - till skillnad från en traditionell enhet kedja, som kan separeras och gick efter installation måste remmen tas bort och installeras som en helhet. Jobbet kräver grundläggande handverktyg och en motorcykel stålar, men kommer att ta flera timmar att slutföra. Saker du behöver
5/16-, 1/2-, 5/16-, 15/16- och 3/4-tums sockets
hylsnycklar
1/2-, 7/16 - och 3/4-tums obestämd skiftnycklar
1/4- och 3/16-inch Allen skiftnycklar
Motorcykel jack
spärr spännband
Spetstång
Gummi mallet
bungee stubin
9/16-inch djupa vägguttag
remspänningsmätare
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lossa den bakre ljuddämparen klämma, med en 5/16-tums socket och en hylsnyckel. Skruva av fästmuttern från baksidan av den bakre ljuddämparen, med användning av en 1/2-inch uttag. Dra den bakre ljuddämparen från avgasrören.
2

Lossa bromsstången låsmuttern bakifrån bromshuvudcylindern, placerad under höger fot peg, med en 1/2-tums obestämd skiftnyckel. Skruva loss bromsstången bakifrån bromspedalen, med en 7/16-inch skruvnyckel.
3

Lossa de bakre broms slangklämmorna från svingarmen, med hjälp av en 5/16 -tums hylsa och en hylsnyckel. Skruva loss de bakre bromshuvudcylindern bultar med en 1/4-tums insexnyckel. Häng huvudcylindern från de bakre fender bärarna, med hjälp av ett elastiskt snöre.
4

Skruva det främre kedjehjulet locket från höger sida av transmissionen med hjälp av en 3/16-inch insexnyckel. Dra drevet täcker bort från transmissionen.
5

Dra sprinten ut från vänster sida av bakaxeln, med nål-tång. Lossa bakaxeln muttern, med en 15/16-inch hylsa och ett långt skaft hylsnyckel.
6

Lyft motorcykeln från marken med en motorcykel domkraft placerad under motorn. Knyt motorcykelns styret åt jack fästpunkter med spärrning spännband för att förhindra den från att välta.
7

Knacka bakaxeln ut från den högra sidan av bakhjulet. Lyft den bakre bromsok ut från in-mellan den högra sidan av bakhjulet och svingarmen. Häng bromsok från bakskärmen stöd med ett bungee rep. Rulla bakhjulet framåt något och dra drivremmen utanför bakhjulet drevet. Rulla hjulet från motorcykeln.
8

Håll nedre högra stötdämparen monteringsbulten stadigt med en 3/4-tums fast nyckel. Skruva chocken lägre absorber mutter, med en 3/4-tums socket och en hylsnyckel. Sväng stötdämparen upp och bort från motorcykelns svingarmen. Håll stötdämparen på plats med ett gummiband.
9

Skruva bältets vakter från den högra sidan av svingarmen, med användning av en 1/4-tums insexnyckel och en 1/2-inch socket och en hylsnyckel. Dra drivremmen utanför Framdrev och åtskild från motorcykeln.
10

Lossa bältet muttrarna spännare lås på båda sidor av svingarmen, med en 9/16-inch skruvnyckel. Vrid spännaren bultar medurs tills sträckarna sätts på sin lösaste läget, med en 9/16-inch djup vägguttag och en hylsnyckel. Rulla in bakhjulet i baksvingen, så långt fram som möjligt.
11

Slip den nya drivremmen över bakhjulet drevet och det främre kedjehjulet. Rulla hjulet bakåt och placera den bakre bromsok, mellan den högra sidan av hjulet och svingarmen. Tryck på den bakre axeln genom svingarmen och bakhjulet. Skruva löst bakaxeln muttern på plats med en 15/16-inch socket och en hylsnyckel.
12

Vänd både bältessträckare moturs jämnt, med en 9/16-inch djup vägguttag och en hylsnyckel för att spänna drivremmen. Kontrollera spänningen på bottensträngen av bandet, med användning av en remspänningsmätare. Sluta åtdragning av remmen när bandet har rörelseområde mellan 3/16- till 5/8-inch samtidigt tillämpa 10 pounds av tryck med remspänningsmätare.
13

Mät avståndet mellan centrum för bakaxeln på båda sidor av det bakre hjulet i förhållande till ändarna av svingarmen, med hjälp av en linjal eller måttband. Lossa spännaren med den högre mätning, om mätningarna är ojämna. Dra åt bakaxeln muttern till 56 foot-pounds, med en 15/16-inch socket och en hylsnyckel, när både spännare är korrekt riktade. Slip en ny saxpinne i vänster sida av bakaxeln, sedan böja tappen ben ut med tång.
14

Installera det nedre högra bulten stötdämpare och mutter, med hjälp av en 3 /4-tums fast nyckel och en 3/4-tums socket. Dra åt muttern till 50 foot-pounds med en 3/4-tums hylsa och en momentnyckel.
15

tillbaka bältet vakter, med en 1/4-tums insexnyckel. Sätt tillbaka det främre kedjehjulet locket på växellådan med en 3/16-inch insexnyckel.
16

tillbaka den bakre cylindern broms master på motorcykeln, med en 1/4-tums insexnyckel. Dra åt bultarna till 20 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel. Skruva bromsstången i den bakre bromspedalen, med en 7/16-inch skruvnyckel. Dra åt bromsstången låsmuttern med en 1/2-tums fast nyckel.
17

Slip bakre ljuddämparen på avgasrören, dra sedan åt ljuddämparen monteringsmutter till 15 foot-pounds med en momentnyckel. Dra åt ljuddämparen klämma med en 5/16-tums socket och en hylsnyckel.
18

Sänk motorcykeln till golvet och parkera den på sidostödet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111216.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.