Tillför en Slip-on avgassystem fler hästkrafter?

En slip-on avgaserna är en direkt ersättning för en motorcykel stock ljuddämparen, med förbättrad design och lägre vikt. Om utformade på rätt sätt, kan en slip-on avgas ger också ett 1 till 5 hästkrafter ökning av motorns prestanda. Syfte

En slip-on ljuddämpare fungerar ungefär som en stock ljuddämparen, rikta förbrukade avgaserna bort från föraren när de lämnar motorn. Den största skillnaden är i vägen gaserna måste följa när de kommer ut. Ett lager ljuddämparen innehåller en serie kammare och skärmar för att minska motorns buller och gasformiga utsläpp, hindrar avgasflödet i processen. Den rakare flöda erbjuds av en slip-on ljuddämpare låter förbrukade gaserna att avsluta snabbare och hjälper till att dra en ny laddning av luft och bränsle in i motorn för att generera mer kraft.
Fördelar

Slip-on ljuddämpare, om de är konstruerade för att maximera avgasflödet, kommer att ge en subtil ökning av motorcykelns prestanda, med de flesta vinster varierar mellan 1 och 5 extra hästkrafter. Minskad vikt, på grund av bristen på skärmar och kammare, hjälper också prestanda genom att minska motorcykelns effekt i förhållande till vikten.
Missuppfattningar

Många motorcyklister tror att en slip-on ensamt är tillräckligt för att skapa mer hästkrafter. Emellertid måste luft och bränsle intaget ökas för att kompensera för den plötsliga ökningen av avgaserna, vilket lutar luft /bränsleblandningen genom att låta för mycket syre ur motorn. Om den lämnas som är, kommer en mager blandning skapar en förlust av makt, och överhettning inträffar. Installera ett högt flöde luftfilter och en eftermarknad bränsleinsprutning controller eller förgasaren jet kit kommer att balansera luft /bränsleblandning och generera mer kraft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107551.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.