Hur att byta olja och filter på en 2006 Honda Silverwing Scooter

Honda Silverwing scooter var en av de största skotrar finns i 2006, som ståtar med en kraftfull 582cc motor som tillhandahålls motorcykel-liknande effekt med bekvämligheten och ekonomin i en mindre skoter . Olja och filter varje 8000 miles kommer att hålla en 2006 Silverwing igång som bäst, och samtidigt minska utsläppen och förebygga maskinhaveri. Vissa mekaniska aptitude hjälper, men uppgiften att byta olja och filter kan fyllas med nästan alla Silverwing ägare beväpnad med några grundläggande verktyg. Saker du behöver
Shop handdukar
Oljetråg
17-mm hylsa
Hylsnyckel
Broms rengöringsspray
2.3 liter 10W40 SG-grade motorolja
Oljefilternyckel
Honda oljefilter # 15410-MCJ-003
Visa fler instruktioner
1

Ta skotern ut för en fem-minuters resa att värma oljan till arbetstemperatur. Parkera skotern på centralstödet.
2

Skruva oljan locket från höger sida av motorn. Torka kåpan s oljestickan ren, med en butik handduk, och lägg det åt sidan.
3

Placera ett oljetråg under den stora runda avtappningsplugg under skoterns motor. Skruva bort avtappningspluggen, med en 17-mm hylsa och en hylsnyckel. Dra våren och olja skärmen ur dräneringshålet och dränera motorolja i oljetråget.
4

Rengör olje-skärmen och våren, med hjälp av en spray broms rengöring. Låt skärmen och våren lufttorka innan du sätter tillbaka dem i motorns dräneringshål. Skruva bort avtappningspluggen på motorn, med en 17-mm hylsa och hylsnyckel.
5

Flytta oljetråget direkt under oljefiltret, placerad framför dräneringshålet. Skruva av oljefiltret, med en oljefilternyckel.
6

Packa det nya oljefiltret och päls dess gummitätningen i 10W40 SG-grade motorolja. Skruva oljefiltret på plats för hand tills den sitter lätt mot motorn.
7

Dra åt oljepluggen till 11 ft-lbs. och oljefiltret till 20 ft-lbs., med hjälp av en momentnyckel. med upp till 2.3 qts av 10W40 SG-grade motorolja genom oljepåfyllningen på höger sida
8

Refill motorn av motorn. Skruva på oljelocket på motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108177.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.