Motorcykel Ignition Typer

Även om det funnits ett antal system motorcykel tändning använt under åren, den teknik som beskriver dessa system ofta utbyter från ett system till nästa. Syftet med tändsystemet är att generera en gnista för att antända bränsle-luftblandningen i förbränningskammaren. Alla tändsystem har samma grundläggande komponenter, det som skiljer en bortsett från en annan är hur systemet aktiverar gnista. Det finns två generella typer av tändsystem som används på motorcyklar, brytare-poäng tändsystem och elektroniska tändsystem. Inom dessa två huvudtyper, hittar du flera varianter av tändsystem. Magneto tändningssystem

främst användas på motorcyklar som inte har lampor eller annan elektrisk utrustning, magneto-system generera tändgnista utan ett batteri, med permanentmagneter. Magneterna är på rotorn eller svänghjulet hos motorn. Eftersom svänghjulet snurrar, magneterna passera tändspolen, magnetisering spolen ankaret, vilket skapar en elektrisk ström som börjar tändningsprocessen. Spolen ansluts till brytarens punkter, som öppnar och stänger för att skapa en krets som styr strömmen. Magneto tändsystem arbete med brytaren-punkten typen tändsystem.
Batteri och Points Tändsystem

Batteriet och pekar tändsystemet fungerar ungefär som den magneto-system, men ett bly-syra-batteri genererar ström till tändspolen istället för ett magneto. Fördelen med ett batteri system är att batteriet kan också driva lampor, elstart och andra elektriska system och komponenter.
Electronic Ignition Systems

I början av 1970, introducerade tillverkare elektroniska tändsystem som inte använder brytare punkter och kondensorer. I stället för de punkter och kondensorer, elektroniska tändsystem använder en elektronisk tändningens styrmodul. Dessa moduler har en tendens att hålla mycket längre än mekaniska brytare punkter och är mer tillförlitliga. De enda rörliga delarna på ett elektroniskt tändsystem är rotorn och dess magneter, inte minskar så elektroniskt tändsystem prestanda inte genom användning.
Elektroniska tändsystem Typer

De tre typer av elektroniska tändningar system som används i moderna motorcyklar och andra applikationer är det kondensatorurladdningstyp tändning, transistoriserad tändning och digitalt styrda transistoriserad antändning. Den stora skillnaden mellan kondensatorn och transistoriserad tändsystem är att med transistoriserad systemen, spolarna erhåller kontinuerlig effekt och i CDI-systemet är spolarna inte drivs men får en kort, hög spänning puls och sedan förstärka det till en högre spänning spik . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111273.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.