Hur fyller en motorcykel batteri

Medan de flesta moderna motorcyklar har irrat bort sig från användningen av konventionella syra-fyllda batterier, många äldre motorcyklar förlitar sig fortfarande tungt på dem. För att bibehålla och åstadkomma en elektrisk laddning, måste ett konventionellt batteri fyllas med en elektrolyt, såsom svavelsyra, innan de installeras i motorcykeln. Processen är inte svårt, men det kräver en del koncentration för att säkerställa att batteriet ska fungera som avsett. Handskar och ögonskydd bör användas för att undvika ögon-och hudskador när du arbetar med den sura elektrolyten. Saker du behöver
Handskar
Skyddsglasögon
Electrolyte
Batteriladdare
Vatten (tillval) katalog Bakpulver (tillval)
Visa fler instruktioner

1

Ta bort röda plastlock från ventilen på sidan av batteriet. Dra av folien sigill från elektrolyten celler på toppen av batteriet. Placera batteriet på en ren, plan yta.
2

Ta bort den svarta remsan plastlocket från elektrolyten behållaren och ställ den åt sidan. Vänd elektrolyten behållaren upp och ner, vänd mot behållarens folie tätningar ner. Håll behållaren över batteriet och tryck på folie tätningar i varje av batteriets elektrolyt celler.
3

Låt elektrolyten rinna ut ur behållaren i batteriets elektrolyt celler. Elektrolyten kan ta upp till 20 minuter att tömma helt. Ta bort den tomma behållaren och kassera den.
4

Låt elektrolyten att lösa inom batteriet i minst en timme. Stör inte batteriet på något sätt under denna tid.
5

Placera lockremsan som var kopplad till elektrolyten behållaren över batteriets elektrolyt celler. Tryck locken ordentligt på plats i batteriet.
6

Ladda batteriet med en automatisk batteriladdare. Installera batteriet i motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107550.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.