Hur man bestycka en förgasare

Förgasare använder munstycken kallade jets att dosera en viss mängd bränsle i den luft som passerar genom förgasaren. De lager jets i en motorcykel använda en liten öppning för att producera en mager luft /bränsleblandning, vilket innebär att det finns mer luft än bränsle i blandningen. Detta skapar en renare, mindre kraftfull, förbränning inuti motorn. Rejetting förgasaren - ersätter stock jets med munstycken som har en större öppning - kommer att berika bränsleblandningen, vilket gör att motorcykeln för att generera mer kraft. Processen är ganska enkel, men kan ta tid att finjustera förgasaren. Saker du behöver
Försänkt skruvmejslar
Droppkar
Phillips skruvmejsel
Huvudsakliga och pilot jets
Tänger
Visa fler instruktioner
1 < p> Ta bort förgasaren från motorcykeln. Ta bort drain bultarna från flottör skål på botten av förgasaren med en platt skruvmejsel. Låt float bowl s bränsletillförseln rinna ned i en långpanna. Ta bort skruvarna float skål med en Phillips skruvmejsel och dra float skål och dess packning bort av förgasarhuset.
2

Identifiera jets på botten av förgasaren. De flesta förgasare har sin huvudsakliga jet, som styr bränsleflödet från 3/4 till fullgas, i mitten av förgasaren. Piloten jet, eller jetplan, som styr bränsleflödet från tomgång till 1/4 gas, typiskt strax utanför centrum, intill den stora jet. Skruva loss huvudmunstycket och jets pilotprojekt med en liten, platt skruvmejsel.
3

Skruva den nya huvudnivån jet och jets pilot i sina respektive platser med liten, platt skruvmejsel.

4

Placera float skål och dess packningen på förgasaren och fäst skruvarna float skål på plats med Phillips skruvmejsel.
5

Placera handen över förgasaren topp lock och skruva av locket s bultarna med Phillips skruvmejsel. Dra av locket på förgasaren. Ta det inre membranet och dess fjäder från förgasaren.
6

Tryck munstycksnålen ut från botten av membranet. Munstycksnålen styr bränsleflödet från 1/4 till 3/4 gas och justeras genom att flytta en låsring mellan en av fem skåror på den övre änden av nålen.
7

Dra låsringen bort av munstycksnålen med tång. Flytta fjäderringen närmare toppen av nålen för att minska bränsleflödet (mager blandning) eller närmare botten av nålen för att öka bränsleflödet (fet blandning). Tryck låsringen i det valda skåran på den övre änden av munstycksnålen.
8

Infoga munstycksnålen in i toppen av membranet och ut ur hålet på membranet botten. Skjut membranet i förgasaren kroppen och placera fjädern över det. Sätt tillbaka locket över förgasaren och säkra skruvarna på plats med Phillips skruvmejsel.
9

tillbaka förgasaren på motorcykeln och ta det för en provtur. Byt strålarna, som behövs för att följa denna procedur tills motorcykeln fungerar som önskat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107523.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.