Felsökning av en 2003 Honda XR 80

När akut felsökning av 2003 Honda XR80, kolla det uppenbara först. Den XR80 har inte ett batteri, en vanlig källa till startproblem, men den har flera uppenbara saker som en tändningsnyckel och döda switch. Dessa bör kontrolleras först. Sedan, om ingen lycka, minns motorns förbränningsrum måste få gas och en gnista. Utan både händer ingenting. Å andra sidan, med både något gott ska hända. Gas och en gnista är en explosiv kombination. Instruktioner
1

Vrid på tändningen.
2

Sätt kill switch i läge OFF.
3

Kontrollera gastank bränsle nivå och sätta bränslekranen i "On" eller "Reserve" läget, beroende på vilket som är lämpligt.
4

Tryck nedåt på tändhatten för att se till att det är på bra.

5

Tryck in kontakten tråden i tändhatten för att se till att det är full kontakt inuti. Pluggen tråd och locket ser ut som ett stycke. De är inte. Tråden kan dra ut lite och koppla elektriskt, men ändå vara i locket.
6

Flytta choken i rätt läge. Upp för en kall motor, ner för en varm motor.
7

Leta efter gas i förbränningsrummet. Efter försöker starta cykeln, ta bort tändstiftet (2003 XR80 har en tändstiftsnyckel i sin verktygslåda). Är pluggen blöta med bensin? Om inte, det är ditt problem. Trace ner täppa. Vrid bränslekranen till OFF. Koppla loss bränsleledningen från förgasaren. Med en kopp redo att fånga upp bränslet, vrid ventilen "On". Om bränslet inte kommer ut, vrid ventilen till "reserven". Om bränslet är fortfarande inte flyter, det blir inte förbi ventilen. Det måste tas bort och rengjorda. Om bränslet gjorde flöde, är förgasaren mottagning av bränsle så att täppa måste vara i förgasaren. Ta bort och rengör det.
8

Kontrollera om gnista i förbränningskammaren. Ta bort tändstiftet, om den inte redan avlägsnats. Anslut den sedan till sin mössa och håll den mot motorn för att jorda den. Drag runt motorn med kickstarten. Är pluggen producera en gnista? Om inte, är detta problemet, försök med en annan kontakt. Om detta inte fungerar är det förmodligen bäst att ha din Honda återförsäljare diagnostisera problemet. Den XR80 har kondensatorurladdning Ignition (CDI). Det finns inga rörliga delar och inget att justera. Typiskt, elektriska komponenter är inte returneras. Om du byter ut en av komponenterna tändsystem och det är inte problemet att du inte kan lämna tillbaka den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110876.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.