2006 Harley Road King Motor Felsökning

Många Harley Davidson Road King ägare gillar att bekanta sig med sina cyklar och hur de fungerar. När det finns ett problem med motorn, de är angelägna om att felsöka och lära sig att fixa det själva. Denna checklista kan hjälpa till att lösa några möjliga operativa problem och lösa dem kommer att hålla din cykel i gott körklart skick. Mer än ett objekt kan orsaka ditt problem, så kolla alla områden. Om det blir för komplicerat, se prata med din mekaniker. Saker du behöver
Stålborste
Wrench
5/8-tums tändstiftshylsor
Visa fler instruktioner
motorn inte Vänd
1 < p> Vrid tändningsnyckeln till "på".
2

Undersök batteriet kabelskor och terminaler för att vara säker på att de är rätt anslutna. Rengör kablarna och terminalerna med en stålborste om de ser korroderade eller smutsig.
3

Kontrollera att motorcykeln inte är i växel och kopplingen inte dras i. Kläm kopplingen spaken mot styret.
4

Titta på motorstoppknappen och kontrollera att den är i "på" läge.
Engine blir över men startar inte

5

Kontrollera bensintank för att se till att det finns bränsle.
6

Kontrollera säkringarna. Om någon av säkringarna har gått, kommer detta att förhindra att motorn välter.
7

Kontrollera batteripolerna för att vara säker på att de inte är trasiga eller lösa. Batteriet topp skall vara ren och torr. Inspektera skruvar, klämmor och kablar för korrosion. Rengör vid behov.
8

Kontrollera tändkablarna för att vara säker på att de inte är lösa eller skadade och kortsluter motorn. Om kablarna är slitna eller spruckna, måste de bytas ut.
Motorn svårstartad
9

Kontrollera vikten på din motorolja mot din instruktionsbok. Var noga med att basera den på den aktuella säsongen. Om det är vinter, kan oljan vara för tung.
10

Kontrollera tändkablarna för att vara säker på att de inte är lösa eller i dåligt skick. Om kablarna är slitna eller spruckna, måste de bytas ut.
11

Titta på kabelanslutningarna vid batteripolerna för att se om det finns en lös tråd eller en lös anslutning.

12

bort tändstiften med en 5/8-tums tändstiftshylsor och undersöka dem. En sotig, visar svart insättning att motorn har gått på tomgång för länge. Om insättningen på kontakten är våt och svart, är pluggen sotigt efter olja. Båda dessa kommer att orsaka att motorn fungerar korrekt.
Motorn blir överhettad
13

Kontrollera oljan för att se om det finns ett tillräckligt utbud. Starta motorn och låt den gå på tomgång tills oljan och motorn är varm innan du kontrollerar.
14

test för att se om oljan återgår till pannan om det finns tillräckligt med olja. Oljan kan inte cirkulera ordentligt. Efter kontroll av nivåerna, vänta tre minuter för oljan att rinna ner i grytan. Om oljan inte återgår till pannan, stäng av motorn tills du hittar problemet.
15

Stäng av din motorcykel om du har gått på tomgång under långa perioder. Detta kommer att orsaka att motorn överhettas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110412.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.