Felsökning Ladda ett batteri på en Harley-Davidson Fat Boy

Laddsystemet på en Harley-Davidson Fat Boy består av batteriet, spänningsregulatorn, stator /rotor och kablaget. Felsökning detta system innebär i allmänhet att kontrollera de enskilda komponenterna för korrekt funktion. Lyckligtvis finns det väl etablerade parametrar för att bestämma den felaktiga komponenten. Felsökning en Fat Boy avgiftssystem kan ta lång tid, särskilt om en trasig koppling är att skylla. Planera att spendera en till tre timmar på denna uppgift. Saker du behöver
Multimeter för volt, ampere och ohm
Batteriladdare
Trouble ljus
10 mm öppen nyckel
kopplingsschema
Visa fler instruktioner
Batteri
1

Testa spänningen i batteriet med en voltmeter. Ett fulladdat batteri ska läsa 13 volt.
2

Ladda batteriet i ett par timmar med en batteriladdare då låter den satt för en till två timmar. Testar om batteriet med en voltmeter. Om behandlingen inte är minst 12,8 volt, ladda batteriet i 10 timmar.
3

Byt ut batteriet om spänningen fortfarande lyder under 12.8 volt ..
4

Ta med batteriet till en lokal Biltema att ha ett belastningsprov utföras. Detta test är oftast gratis och kan eliminera batteriet som källa till problem. Har belastningsprov utföras om batteriet klarar spänning testet.
Voltage Regulator
5

Kontrollera att regulatorn är ren och har en bra anslutning till motorns vevhus. Inspektera regulator för korrosion.
6

Koppla bort regulatorn från motorns vevhus.
7

Touch en sond av ett problem ljus till motorn fallet och den andra till en stift på regulatorn kontakten. Om lampan lyser efter att röra vid någon tapp, då regulatorn är dålig.
8

Återkoppla regulatorn kontakten. Starta motorn och rev motorn till 3000 rpm. Med motorn revved, mäta spänningen över batteripolerna med en voltmeter. Läsningen ska vara 13 och 15 volt. Om mätningen är utanför detta område, byt regulatorn.
Stator /Rotor
9

Stäng av motorn.
10

Koppla bort regulatorn kontakten från motorns vevhus. Mät motståndet mellan vevhuset och antingen hålet i statorn sockel med en ohmmeter. Avläsningen bör ange någon kontinuitet. Varje läsning annat än detta indikerar en jordad och skadat statorn.
11

Mät resistansen mellan de båda hålen i statorn uttaget med ohmmeter. Avläsningen ska registrera mellan 0,1 till 0,2 ohm. En annan läsning indikerar en skadad stator.
12

Starta motorn. Rev motorcykeln upp till 2.000 rpm. Mät spänningen över hålen i statorn uttag med en voltmeter. Läsningen ska vara 32-40 volt växelström. En läsning mindre än detta indikerar en skadad stator /rotor.
Wiring Harness
13

Stäng av motorcykeln, inklusive alla lampor och tillbehör.
14

Koppla bort den negativa polen på batteriet med en 10 mm öppen nyckel.
15

Mät strömförbrukningen på batteriet med en amperemeter kopplad mellan batteriets minuspol och den negativa batteri kabel. Läsningen bör vara mindre än 3 milliampere.
16

Använd amperemeter och en motor kopplingsschema att spåra flödet av strömmen till den felaktiga komponenten om strömförbrukningen på batteriet överstiger 3 milliampere.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107522.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.