Hur man installerar Exhaust Slip-Ons i en 2004 CBR1000

Även flera racing-stil full ersättande avgassystem finns tillgängliga för 2004 Honda CBR1000RR, kan de flesta street ryttare vill inte krångel med komplicerade installationer och förfaranden tuning krävs av dem. En slip-on avgassystem, vilket ersätter bara ljuddämparen och dess anslutningsrör, är ett attraktivt alternativ som erbjuder bättre prestanda med en mindre komplicerad installation metod. Däremot kan CBR: s underseat avgaser läge lägga svårigheter för uppgiften, särskilt om du inte har tagit bort motorcykelns kåpor innan. Även om detta kan lägga till arbetet, bör du kunna slutföra installationen inom två timmar. Saker du behöver
Swingarm stativ
4, 5 och 6 mm Allen skiftnycklar
10 och 12 mm uttag
Hylsnyckel
10 mm skiftnyckel
Momentnyckel

Visa fler instruktioner
1

Välj en plan yta och lyft din CBR1000RR i upprätt läge med en svingarm stativ.
2

bort sätena från CBR1000RR genom att placera motorcykelns tändningsnyckel i sadellåset nedanför den vänstra sidan av svansen spackling. Lås sätet och lyft av motorcykeln. Dra de bakre kanterna av framsätet uppåt, skruva bultarna som fäster stolen till motorcykelns ram med en 5 mm insexnyckel. Lyft den bakre delen av sitsen upp och dra bort det från motorcykeln.
3

Skruva båda bultarna från framsidan av svansen spackling, som ligger på toppen av ramens sätesskenor, och par bultar på insidan av svansen spackling s kupé med en 5 mm insexnyckel. Fatta sidorna av svansen spackling med båda händerna och försiktigt sprida isär, lyft sedan svansen spackling av av motorcykelns ram. Nå under kåpan och dra ur bakljuset på motorcykelns ledningsnät.
4

Skruva ur skruvarna som fäster främre högra fotpinnen fäste och den högra bakre fotpinnen fäste till motorcykelns ram med en 6 mm insexnyckel för att komma åt mitt avgasröret värmesköld. Skruva båda bultarna från de övre och nedre kanterna av värmeskölden med en 4 mm insexnyckel och dra sedan värmeskölden från mitten avgasröret. Lossa klämmorna förenade mitten avgasröret till ljuddämparen och rören header med en 12 mm hylsa och en hylsnyckel.
5

Ta bort locket från avgaserna servo, som är placerad på vänster sida av ljuddämparen, med en 4 mm insexnyckel. Lossa servo kablar "låsmuttrar med en 10 mm fast nyckel, dra sedan kabeländarna ur servo remskiva. Skruva loss kablarna från servo s bostäder. Sätt tillbaka locket med en 4 mm insexnyckel. Dra kablarna till den vänstra sidan av ramen och säkra dem på plats med en Nylonlinan.
6

Skruva ut alla tre bultar från ljuddämparens gavel med en 4 mm insexnyckel. Skruva alla tre av ljuddämparens fästbultar med en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Två av bultarna är placerade på båda sidor av ljuddämparen, medan återstående bulten är placerad på höger sida av ljuddämparen och ovanför den bakre bromsens vätskebehållare. Ta tag i ljuddämparen med båda händerna och dra bort det i mitten avgasröret. Ställ ljuddämparen åt sidan och dra mitt avgasröret bort från huvudledningen.
7

Ta bort alla tre skruvar från insidan av ljuddämparens värmesköld med en 4 mm insexnyckel. Dra värmeskölden ur motorcykelns ram. Installera slip-on exhaust värmesköld på ramen, om något, att följa instruktionerna som tillhandahålls av slip-on exhaust installationsguide.
8

Slip ett avgassystem klämmor över båda ändarna av slip-on exhaust s mellersta röret. Coat både inuti ändarna av den mellersta röret med ett tjockt lager av hög temperatur silikon, tryck sedan mitten röret i din CBR1000RR header pipe. Skjut slip-on ljuddämpare i mitten röret. Löst montera slip-on ljuddämpare till motorcykelns ram, med den ursprungliga ljuddämparens bultar. Dra åt bultarna för tillfället.
9

Passa slip-on avgassystem, med början i mitten röret då ljuddämparen. Vrid eller flytta den mellersta röret tills den sitter ordentligt i huvudet rörets fläns, sedan flytta ljuddämparen tills det sitter ordentligt i mitten röret. Dra åt båda mellersta röret avgaser klämmor till 13 foot-pounds med en 12 mm hylsa och en momentnyckel. Dra åt ljuddämparens bultar till 7,2 foot-pounds med en 10 mm hylsa och en momentnyckel.
10

Rengör slip-on ljuddämpare och dess mellersta röret med ett fönsterputsmedel spray, torka sedan bort eventuell kvarvarande olja eller fingeravtryck från avgaserna s metallyta med en ren butik handduk. Rör inte slip-on ljuddämpare eller mellersta röret efter denna rengöring.
11

Montera mellersta vakten pipe värme på motorcykelns ram, om så önskas, med hjälp av en 4 mm insexnyckel. Sätt tillbaka det främre och bakre foten parentes peg på CBR1000RR s ram med en 6 mm insexnyckel. Dra den främre fotpinnen konsolens skruvar till 27 mul-pounds och bakre fotpinnen konsolens bultar till 20 foot-pounds med en momentnyckel.
12

Håll svansen spackling över CBR1000RR s ram och anslut baklykta in i motorcykelns ledningsnät. Sprid botten av svansen spackling isär med båda händerna och sänk den på ramen. Skruva svansen spackling s bultar på plats med en 5 mm insexnyckel.
13

Skjut framsätet i motorcykelns ram, då bulten den på plats med en 5 mm insexnyckel. Lås passagerarsätet på plats på toppen av svansen spackling och ta ur startnyckeln ur sadellåset.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110957.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.