Hur byta olja på en Harley Davidson Vevhus

Byta olja på din motorcykel är en av de viktigaste färdigheter varje motorcyklist bör ha. Harley-Davidson ryttare bör dock ha en fungerande förståelse för hur man kan ändra alla tre oljor som används av deras hästar: motor, transmission och primära oljor. För nykomlingar, byte av motorolja och filter är en bra utgångspunkt, som fortlöpande byte av motorolja, som smörjer och kyler vevhuset, är ett måste för att förlänga livet på en Harley-Davidson. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och skiftnyckel
Catch bassängen eller container
Oljefilternyckel
Byte oljefilter
olja, 4 liter
Funnel
trasor eller handdukar

Visa fler instruktioner
1

Lokalisera din motorcykel avtappningsplugg. Medan de flesta Harley-Davidson motorcyklar placera sin dräneringspluggarna på undersidan av motorn, är Sportster modeller utrustade med en dräneringsslang som leder från oljetanken.
2

Placera en fångst bassäng eller behållare under avloppet Anslut och ta bort bulten avtappningsplugg. Låt oljan rinna helt från motorn och byt bulten avtappningspluggen.
3

Flytta uppsamlingsbassäng direkt under oljefiltret på den främre delen av motorn. Ta ut filtret med en oljefilternyckel och kasta filtret.
4

Fyll din nya oljefiltret med ny olja tills den är full. Använda fingret, lägg på ett tunt lager olja på passande yta av filtret. Skruva fast filtret för hand tills den sitter mot motorn.
5

Avlägsna oljepåfyllningslocket från oljetanken. Hjälp av en tratt, tillsätt färsk olja i tanken. Lägg inte till mer än tre liter olja. Byt oljepåfyllningslocket och torka bort eventuella oljeutsläpp.
6

Starta motorn och sakta lossa oljefiltret. Dra åt filtret så snart olja börjar sippra ut från mellan filtret och motorn. Detta kommer att ta bort eventuell luft som kan ha fastnat i oljefiltret.
7

Stäng av motorn och torka oljefiltret ren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106090.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.