Hur man byter huvudströmbrytaren på en Yamaha FZR 600

Tändningslåset på Yamaha FZR 600 kallas huvudströmbrytaren, som ansvarar för att leda strömmen till motorcykelns tändning, laddning och belysningssystem. Förutsatt att motorcykeln får en rättvis mängd vård under sin livstid, kan huvudströmbrytaren pågå nästan oändliga. Däremot kan väderexponeringen eller fysiska skador förstör switch interna elektriska anslutningar. Byta huvudströmbrytaren efterlyser en partiell demontering av motorcykeln, samt avlägsnande av de särskilda stöldskydd bultar som fäster omkopplaren på framgaffeln övre gaffelkronan. Saker du behöver
Swingarm stativ
5 och 6 mm Allen skiftnycklar
10 och 27 uttag mm
hylsnyckel
borrmaskin
låstängerna
Två Säkerhet bultar eller M6 x 10 mm bultar
Semi-permanent gänglåsning lim
Gummiklubba
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Ställ motorcykeln på en svingarm stativ för att stödja den i upprätt läge. Alternativt kan du lämna motorcykeln på sidostödet, om det behövs.
2

Ta bort vänster och höger sidopaneler spackling med en 5 mm insexnyckel. Ta bort säten med sätet spärren inbyggd i den vänstra sidan av svansen spackling. Addera 3

Ställ bränslekranen, placerad under vänster sida av bränsletanken, till "Off" ; ställning. Drag bränsleslangen och vakuumslangen från botten och bakre delen av bränsleventilen, respektive, med en tång. Avlägsna par bultar på framsidan av bränsletanken, nära styret, med en 5 mm insexnyckel. Ta bort skruvarna på botten av bränsletanken med en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Lyft bränsletanken från motorcykelns ram.
4

Skruva den stora muttern från centrum av den övre gaffelkronan, det övre fästet som håller främre gaffelbenen på plats, med hjälp av en 27 mm hylsa. Lossa nypa bultar på båda sidor av den övre gaffelkronan med användning av en 6 mm insexnyckel. Dra den övre gaffelkronan bort de främre gaffelbenen. Följ ledningarna tändningslåset, som är monterad på undersidan av den övre gaffelkronan, till dess kontakt längs insidan av de viktigaste rambalkar och koppla ur den.
5

Vänd på övre gaffelkronan över till komma till tändning bultar switch säkerhetspolitik på båda sidor av strömställarhuset. Borra huvudet på båda bultarna av med en borrmaskin inställd på en high-torque/low-speed inställning. Skjut avstängning av bulten axlarna när huvudet har avbrutits. Demontera bulten axlar med låstången.
6

Installera den nya tändningslåset på botten av den övre gaffelkronan. Applicera en enda droppe av semi-permanent gänglåsning lim på nya ämnen säkerhets bult. Skruva skruvarna på plats med hjälp av en 5 mm insexnyckel tills topparna av bultarna bryt. Alternativt kan M6 x 10 mm skruvar användas i stället för säkerhetsinställningarna bultarna. Tändningslåset ledningar till motsvarande kontakt på kabelstammen
7

Route. Skjut den övre gaffelkronan över främre gaffelbenen. Knacka gaffelkronan lätt med en gummiklubba, om det behövs. Dra åt nypa bultar till 19 foot-pounds med en momentnyckel. Dra åt trippelklämma muttern till 80 foot-pounds.
8

Vrid på tändningen. Strålkastaren ska tändas omedelbart. Kontrollera anslutningen mellan switchen och kablaget om strålkastaren tänds inte. Slå av tändningen.
9

tillbaka bränsletanken. Dra åt de övre och nedre bultar till 7,6 fot-pounds. Skjut bränsleslangen och vakuum slangen på undersidan och baksidan av bränslekranen, respektive. Sätt tillbaka sidopanelerna spackling och sitsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111666.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.