1994 Kawasaki Ninja Zx6 startar inte

Kawasaki ZX-6 har varit en stöttepelare i Kawasaki raden av motorcyklar under några år. Det bär fortfarande namnet Ninja, som den hade på 1980-talet. 1994 var det sista året av produktionen av ZX-6 innan mer kraftfulla och konkurrenskraftiga ZX-6R kom ut 1995. Med en digital CDI tändning och en standard bränsleavgivningssystem, diagnostisera en ZX-6 som inte startar är en relativt enkel uppgift. Saker du behöver
Batteriladdare
Spark testare
Multimeter
kompressionsmätare
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera batteriet. Även om cykel vevar över, kan det börja inte utan tillräckligt med spänning för att aktivera tändmodulen. Om spänningen är under nio volt, ladda batteriet och ha den ladda-testad. ZX-6 kommer inte börja med en låg batteri.
2

Kontrollera bränsle. Se till att cykeln har bränslet, och att petcock är på. Kontrollera även luften rutan och lufttuberna intag. Om cykeln har förvarats under en längre period, kan gnagare förvara skräp på dessa platser och luft box eller lufttuber intag, vilket gör att cykeln inte starta.
3

Kontrollera gnista. Använda en in-line gnista testare, test för gnista på nummer ett och nummer fyra cylinder. Gnistan för dessa två cylindrar kommer från två olika spolar. Om det inte finns någon gnista, ta statorn först. Hitta tre gula kablar på en kontakt på höger sida av cykeln. Med hjälp av en multimeter, kolla motståndet mellan dessa "ben" statorn. Specifika specs kommer att vara i en manual eller din Kawasaki återförsäljare. Samtidigt använder multimeter och specifikationer i manualen för att kolla tändmodulen. Om dessa båda test inom specifikationer, testa båda spolarna. Det är sällsynt att en spole att misslyckas. Vanligtvis är problemet med en av de ovanstående komponenterna.
4

Kontrollera för komprimering. Ta nummer ett tändstift och skruva i kompressionsmätare adaptern. Veva motorcykeln ett par gånger, och ta en läsning från testaren. Värdet ska ligga mellan 90-110 psi. Fortsätt att testa varje cylinder. Variationen i kompression bör inte vara mer än 10% i alla fyra cylindrar. Om den gör det, eller om komprimering är låg kan det inre motorskador. Konsultera en butik för reparationsalternativ och korrekt diagnos.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109919.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.