Hur Justera Idle på en PW50

Dåliga prestanda kan orsakas av felaktigt inställd motorns tomgång. Om motorn verkar vara igång för snabbt på ett fullständigt stopp, eller om det snubblar eller myrar vid tomgång, kan tomgången kräva justering. Den periodiska underhåll och smörjning i PW50 servicemanual ges särskilda perioder som tomgångsvarvtalet bör kontrolleras. Saker du behöver
varvräknare
kryssmejsel
Visa fler instruktioner
1

Anslut den röda tråden i en digital varvräknare till tändstiftet bly. Fäst den svarta kabeln till någon metalldel på motorn. Starta motorn och låt den gå i flera minuter för att värma upp. En kall motor kan inte riktigt avstämd.
2

Kontrollera tomgångsvarvtal på varvräknaren s avläsning. Den tomgång bör ligga mellan 1650 och 1750 varv per minut. Om det inte är inom dessa specifikationer, måste hastigheten anpassas.
3

Leta-skruven på sidan av förgasaren. Använd en kryssmejsel för att vrida skruven tills önskat varvtal visas på displayen. Vrida skruven åt höger kommer att öka motorns varvtal, samtidigt som du vrider den till vänster för att minska hastigheten.
4

Låt motorn gå på tomgång i flera minuter, sedan kontrollera RPM. Om det har fluktuerat utanför det acceptabla området, gör en annan inställning och fortsätta pyssla skruven tills motorn kommer hålla samma tomgång i flera minuter åt gången.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109306.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.