Hur man byter en Yamaha YZ450 s Kedjehjul

Ändra dreven på en Yamaha YZ 450 är gjort för ett antal skäl. Först, installera en uppsättning kugghjul med olika antal kuggar än beståndet dreven ändrar motorcykelns utväxlingen, effektivt ge snabbare acceleration vid låga motorvarvtal utan dyra motormodifieringar. Andra kugghjul slitas ut under de krafter som utövas på dem genom kedjan. Hursomhelst, ta bort lager dreven till förmån för nya dreven är en ganska enkel uppgift som kräver mycket lite i vägen för verktyg. Låt minst en timme att slutföra detta projekt. Saker du behöver
Hylsnyckel
14 och 22 uttag mm
10 mm skiftnyckel
bungee rep
gummiklubba
träklossar
6 mm insexnyckel
Kedjehjul
Höghållfast tråd-låsvätska
Visa fler instruktioner
Framdrev
1

Lossa bakaxelns låsmuttern med en 22 mm hylsa. Lossa kedjan muttrarna justerskruvar lås på båda sidor av swing arm med en 10 mm nyckel. Placera en monter dirtbike under motorn för att lyfta bakhjulet från marken. Skjut bakhjulet framåt för att lossa kedjan.
2

Avlägsna socket bultarna från Framdrev skydd på vänster sida av motorn med hjälp av en 6 mm insexnyckel. Dra bort locket för att avslöja framkugghjulet. Dra kedjan från kedjehjulet. Ta drevet s mutter och låsbricka med en 22 mm hylsa och dra drevet från motorns mellanaxel.
3

Skjut nya drev och låsbricka på mellanaxeln. Skruva fast muttern på plats och dra åt med en 22 mm hylsa. Dra kedjan över kedjehjulet och återmontera motorcykeln efter omvänd ordningsföljd.
Bakdrev
4

Lossa bakaxelns låsmuttern med en 22 mm hylsa. Lossa kedjan muttrarna justerskruvar lås på båda sidor av swing arm med en 10 mm nyckel. Lossa den bakre bromsok s bultar med en 14 mm hylsa.
5

Placera en dirt bike stå under motorn för att lyfta bakhjulet från marken. Ta bort bakaxelns låsmuttern med en 22 mm hylsa. Ta bort den bakre bromsok s bultar med en 14 mm hylsa. Lyft den bakre bromsok från bakbromsen rotor och häng upp den från ramen med ett bungee rep. Skjut bakhjulet framåt och dra av kedjan från bakdrevet. Tryck på bakaxeln ur swing arm och bakhjulet med en gummiklubba. Sänk hjulet till marken och ta bort distanserna från båda sidor av hjulet.
6

Lägg hjulet på ett par träklossar, som vetter mot drevet uppåt. Med hjälp av en 6 mm insexnyckel, ta bort skruvarna från bakdrev. Dra kedjehjulet bort från hjulet.
7

Lay det nya kedjehjulet över hjulet. Applicera en droppe av höghållfast tråd-låsvätska på gängorna av kedjehjulet s bultar. Sätt i och dra åt bultarna med en 6 mm insexnyckel. Sätt tillbaka det bakre hjulet på motorcykeln i omvänd ordning mot demonteringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107409.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.