När var Mopeder Läkemedlets?

Ordet "moped" är en kombination av de två orden motor och pedal. Den första moped var inget mer än en cykel utrustad med en förbränningsmotor. Förbränningsmotorn tillät tvåhjulingar att köra även när det inte drevs av mänsklig energi. Historien om uppfinningen av mopeden går tillbaka till uppfinningen av cykeln - den grundläggande tanken på vilken den är baserad. Uppfinningen av cykeln

År 1817 uppfann tyska Karl Drais Von Sauerbronn grundläggande cykel, eller vad han kallade Laufmaschine eller kör maskinen. Denna uppfinning, som Sauerbronn tänkt att vara ett alternativ till ridhästar, var byggt helt i trä och hade två hjul, en träsits och handtag styrning. Ryttaren kan driva sig själv med hjälp av fötterna. År 1839 uppfann Kirkpatrick McMillan första pedalen självgående cykel.
Motors

År 1868 lade fransmannen Michaux-Perraux en liten ångmaskin till cykeln, vilket ger större makt. En liknande uppfinning gjordes vid ungefär samma tid av Sylvester Howard Roper av Roxbury, Massachusetts. Motoriserade cyklar var första tillgängliga som säljs kommersiellt på 1890-talet. Endast ett par hundra Hildebrand och mopeder Wolfmuller tillverkades, de skrotades på grund av de höga kostnaderna för produktion och tekniska svårigheter Första världskriget
1930

. Krig och den stora depressionen inte ge uppfinnarna mycket möjlighet att arbeta på mopeden, men motorcykeln var ett populärt transportmedel på den tiden. Efter andra världskriget fanns det en brist på bränsle och konsumenterna ville ha ett ekonomiskt alternativ till motorcyklar och bilar. Cyklar blev populärt igen, och beslutsfattare som Peugot och Ducati skulle erbjuda en liten hjälpmotor med sina cyklar.
Modern Mopeder

På 1950-talet, Steyr Puch i Österrike, ursprungligen en cykel tillverkande företaget introducerade sin MS-50 modellen. Detta var den första mopeden att avvika från cykeln design och format, och det var den första moped som kan vara helt drivs av sin motor. Under 1960 och 1970 har marknaden översvämmad med dyra multi-speed och billigare singel-speed mopeder. Genom 1975, var minst 125 modeller av mopeder finns i USA. Denna vurm dog ner när lågkonjunkturen slog på 1980-talet, och tvingande licensiering lagar stiftades. Idag, den moped lever vidare i olika former --- mopeder, inga-PED, motoriserade cyklar och deras kusiner, skotrar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111127.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.