Hur Lufta bakbromsarna på 98 Valkyrie

Den GL1500C Valkyrie producerades av Honda 1998-2000 för att fylla behovet av en långväga cruiser. Till skillnad från de flesta kryssare, som vanligtvis drivs av en V-twin motor, var Valkyrie utrustad med en inline sexcylindrig motor som tas direkt från Hondas tidlösa Goldwing touring motorcykel för att ge nästan obegränsade makt och ett glas-mjuk körning. Långväga resor, däremot, kan generera betydande värme inom motorcykelns bakre hydrauliska bromssystemet, försvaga effekten av bromsen. Blödning bromsen och påfyllning kretsen med ny vätska kommer att återställa bakbromsen förmåga att stoppa Valkyrie snabbt och säkert. Saker du behöver
stand Framhjul eller under-motor pallbock
Hylsnyckel
10 mm hylsa
8 mm sluten skiftnyckel
1/4-tums plaströr
Olja fånga pan
stjärnskruvmejsel
Spruta
DOT 4 bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Stöd motorcykeln i upprätt läge, med hjälp av ett framhjul stå eller under motorn stödbenet.
2

Dra gummi locket från avluftningsventilen på toppen av den bakre bromsok, sitter på vänster sida av bakhjulet. Slip en 8 mm sluten skiftnyckel, följt av en tre-fots längd 1/4-tums klar plaströr över toppen av avluftningsventilen. Placera den fria änden av plaströret i en olje catch pan eller en plastbehållare.
3

bort krom bakre huvudcylindern luckan vätskebehållare från höger sida av motorcykeln, som ligger mellan rätt ramkåpa och motorn, med en hylsnyckel och en 10 mm hylsa. Lossa oljebehållaren lock skruvar, med en stjärnskruvmejsel, lyft på locket och det inre membranet ur vätskebehållare, för hand.
4

Suga den gamla bromsvätskan ur vätskebehållare, användning av en spruta. Fyll på oljebehållaren helt med färska DOT 4 bromsvätska från en oöppnad behållare.
5

Vrid bakre bromsok avluftningsventil moturs ett kvarts varv, med 8 mm sluten skiftnyckel för att öppna ventilen. Tryck ner bromspedalen för att tvinga en liten mängd bromsvätska ur oket och in i plaströr. Vrid avluftningsventilen medsols ett kvarts varv för att stänga ventilen, sedan långsamt släppa den bakre bromspedalen.
6

Kontrollera färgen och klarheten i bromsvätskan hållas inom plaströr. Vid denna punkt, kommer bromsvätskan verkar mörkbrun och kan innehålla bubblor eller skräp. Ren bromsvätska är transparent, ljust bärnstensfärgat och kommer att vara fria från skräp eller bubblor.
7

Öppna avluftningsventilen med 8 mm sluten skiftnyckel, sedan trycka ner den bakre bromspedalen . Stäng ventilen och släpper bromspedalen för att slutföra en annan cykel. Upprepa efter behov tills bromsvätskan i bromshuvudcylindern vätskebehållare är på-linjen tryckt på sidan av behållaren. Fyll på behållaren med färskt DOT 4 bromsvätska. Fortsätt att lufta bakbromsen tills bromsvätskan i plastslang matchar utseendet på bromsvätska hölls i behållaren och är gratis bubblor.
8

Dra avluftningsventilen mot den bakre bromsok , med 8 mm sluten skiftnyckel. Dra plaströr bort av avluftning, med en butik handduk, sedan omedelbart torka bort all spilld bromsvätska. Skjut gummihättan över avluftningsventilen.
9

Fyll bakre bromshuvudcylindern vätskebehållare med färska DOT 4 bromsvätska tills vätskenivån ligger mellan Fyllningsalternativ och full poäng tryckt på sidan av reservoar. Installera det inre membranet och reservoar lock med en stjärnskruvmejsel. Montera tillbaka vätskebehållare locket på motorcykeln, med en hylsnyckel och en 10 mm hylsa.
10

Pump bakre bromspedalen tills du känner motstånd, vilket indikerar att det hydrauliska trycket i bakbromsen kretsen har återställts. Sänk motorcykeln på det sidostödet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111416.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.