Hur byta olja på en Yamaha Midnight Maxim 750

Yamahas 1983 Midnight Maxim cruiser förtjänat sitt namn från den fasta svarta färgen som täckte hela motorcykeln från dess styre till dess avgasrör. Även om Midnight Maxim hade den då populära cruiser look, med en uppsättning av höga styret, en stegad säte och rakade ut framgaffel, var Maxim drivs av en fyrcylindrig motor mer lämpligt för en sport motorcykel. Blotta prestanda Maxim placerat en stor efterfrågan på motorns olja - speciellt om ridit kraftigt - vilket gör det absolut nödvändigt att byta olja varje 4500 miles för att förhindra mekaniska fel. Saker du behöver
Oljetråg
12 och 17 hylsor mm
6-tums förlängning
Hylsnyckel
Shop handdukar
Oljefilterhus O-ring
oljefilter
Tre liter, 10W-30 motorolja
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Välj en plan, öppen arbetsplats, lyft sedan upp motorcykeln på dess mitt stå. Starta motorn och låt den gå på tomgång under tre minuter att värma motoroljan. Stanna motorn, låt den svalna i ytterligare 10 minuter.
2

Skruva av oljelocket från toppen av den högra motorns vevhus täcker vid handen att ventilera oljesystemet.
Sida 3

Lägg ut en Oljetråg under oljefilterhuset och oljeavtappningsskruv placerad på framsidan av motorn, mellan avgas header rören. Skruva bort oljeavtappningspluggen, placerad under oljefilterhuset, med hjälp av en 17 mm hylsa med en 6-tums förlängning och en hylsnyckel. Låt oljan rinna i minst fem minuter, eller tills oljeflödet har reducerats till en tunn rännil.
4

Rengör oljeavtappningspluggen med en butik handduk för att avlägsna skräp fastnat på pluggen spets och trådar. Skruva oljeavtappningspluggen i motorn för hand, dra sedan åt den till 22 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
5

Skruva loss skruven i mitten av oljefilterhuset, med hjälp av en 12 mm hylsa med en 6-tums förlängning och en hylsnyckel. En liten mängd olja kan hållas inom oljefilterhuset. Låt oljan rinna, dra sedan oljefilterhuset bort av motorn. Dra oljefiltret låsfjädern och oljan filtrera ut ur motorn. Rengör insidan av oljefilterhuset och motorns monteringsytor med en butik handduk för att avlägsna eventuell kvarvarande olja och skräp.
6

Kontrollera oljefilterhuset O-ring för revor eller nötning. Byt ut O-ringen om den är skadad på något sätt.
7

Skjut oljefilterhuset bult genom oljefilterhuset, sedan glida oljefiltret hållarfjädern över änden av bulten. Smörj packningarna på båda sidor av det nya oljefiltret med 10W-30 motorolja, skjut sedan oljefiltret över oljefiltret bulten. Placera oljefilterhuset mot motorn och skruva oljefilterhuset bult på plats, med hjälp av en 12 mm hylsa med en 6-tums förlängning och en hylsnyckel. Dra åt oljefilterhuset bult 22 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
8

Fyll motorn med 2,5 liter 10W-30 motorolja. Häll oljan i oljepåfyllningsöppningen ligger på toppen av den vänstra motorns vevhus lock, med hjälp av en tratt. Titta uppgång oljenivån som du fyller motorn, genom att använda mätaren oljenivån i den nedre kanten av den vänstra motorns vevhus lock. Helst ska oljenivån vara centrerad i mätaren efter fyllning av motor med 2,5 liter olja. Om oljenivån är under mitten av mätaren, häll ytterligare 2 till 3 oz. av olja i olje påfyllningsröret. Ta bort tratten och skruva oljan locket på plats för hand.
9

Torka bort utspilld olja från vänster motor vevhuslock, oljefilterhuset och avgasrören header, med en butik handduk. Starta motorn och låt den gå på tomgång under tre minuter. Detta kommer att cirkulera den färska oljan hela motorn och oljefiltret. Stanna motorn, låt oljan sedimentera i fem minuter.
10

Kontrollera oljenivån via oljenivå mätare. Om oljenivån är under mitten av mätaren, häll 1 oz. av 10W-30 motorolja i motorn och kontrollera oljenivån igen. Upprepa efter behov tills oljenivån är centrerad inom oljenivåmätare. Det är okej om oljenivån är högre än i mitten av oljenivåmätaren, så länge mätaren inte är helt fylld.
11

Sänk motorcykeln på sin kick stand.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111143.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.