Stilar av Harley Davidson Motorer

Harley-Davidson sålde sin första motorcykel 1903. År 1909 introducerade företaget sin första motorcykel som drivs av en 45-graders V-twin motor. Denna motor skulle ligga till grund för några av de mest kända motorer motorcykel historia, och en ikon för Harley-Davidson. Harley-Davidson motorer nästan lika känd för sina ovanliga namn som de är för sina prestationer. Harley-Davidsons första V-Twins

första V-twin som produceras av Harley-Davidson hade inte ett namn. Den 49,5-kubik-tums, 45-graders tvåcylindrig motor producerade sju hästkrafter. Harley-Davidson producerat denna motor 1909-1911. F-Head OIE (intag över avgas) ersatta motorn att första V-twin 1911 och var i produktion fram till 1929.
Flathead

första Harley- Davidson motor som fått sitt namn från dess unika utseende var det 45-kubik-tums Flathead. Denna motor har fått sitt namn från den ventilerade toppar topplock, som var platt. Det fanns inga toppventiler i Flathead. Ventilerna placerades på sidan av motorn. Harley-Davidson introducerade Flathead 1929, och det visade sig vara så pålitlig, förblev varianter av den i bruk till 1973.
The Knucklehead

När Harley- Davidson introducerade den nya EL-modellen motorcykel 1936, kom den utrustad med en ny overhead-ventil, 61-kubik-tums motor med ett recirkulerande oljesystem. Motorcykeln och motorn kallades Knucklehead grund av formen av de rocker rutorna. År 1941 införde Harley-Davidson en 74-kubik-tums version av Knucklehead. Motorn stannade i produktion till 1947.
Panhead

Infördes 1948 i två storlekar, 61 och 74 kubiktum, den Panhead hade överliggande ventiler, aluminium topplock och hydrauliska ventillyftare. Den Panhead haft interna oljeledningar, dirigeras via vipparmar. Det tog sitt namn från ett stycke tårta pan-formad förkromade ventilkåporna. Harley-Davidson producerade Panhead fram till 1965.
Shovelhead

Harley-Davidson ersatte Panhead med Shovelhead 1966. Den Shovelhead presenterade gjutna lådor aluminium vippa. Topplocket bifogades en böjd topp som liknade en spade. Den Shovelhead tillverkades fram till 1985.
Evolution

Harley-Davidson tillbringat sju år att utveckla Evolution motorn. Evolutionen infördes 1984, det fördrivna 80 cubic inches och kom med stål-fodrade legerade. Den genererade rapporten mer makt, och sprang svalare och renare än sina föregångare. Utvecklingen var i produktion fram till 1999. Addera Twin Cam 88 och 96

Touring och Dyna familjer av Harley-Davidson motorcyklar var den första att ta emot det nya Twin Cam 88 motor 1999. Twin Cam 88 namngavs för sina två kamaxlar. Det var gummi-mounted, för att minska vibrationer. År 2000 införde Harley-Davidson Twin Cam 88B på sin Softail linje. Den 88B uppvägdes, därav "B" och monteras direkt på ramen. Twin Cam 88 och 88B var i produktion fram till 2006, då de ersattes av den större, 96-kubik-tums Twin Cam 96 och Twin Cam 96B. Vid denna tid var alla Harley-Davidson motorer bränsleinsprutning.
Revolution

Harley-Davidson gjorde ett stort avsteg med sin Revolution motor, infördes 2001. Det representerade ett antal Firsts för Harley-Davidson. Det var den första att kombinera bränsleinsprutning, fyra kammar overhead och vätskekylning. Revolutionen är en 60-graders (i motsats till Harleys traditionella 45-graders) V-twin 1130-cc motor som ger ett rapporterat 115 hästkrafter. Revolutionen infördes - och finns endast på -. Den VRSCA V-Rod

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111198.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.