Hur du ändrar Generator på en 1984 Yamaha 1000

Yamaha 1984 Virago XV1000 använde en tvådelad generator som grund för sitt avgiftssystem. Systemet bestod av en stator och en permanent-magnetiserad svänghjul fäst vid motorns vevaxel. En elektrisk ström leds genom tätt lindade koppartrådar omger statorn. Statorn var manipulerad genom att rotera magnetkrafter - skapad av svänghjulet - att generera en konstant spänning. En förlust i Virago s laddning kapacitet uppstod ofta när statorns spolar skadades. Saker du behöver
10 mm och 17 mm hylsa
Hylsnyckel
Oljetråg
5 mm insexnyckel
Stator
Vevhus packning
Momentnyckel
Tratt
10W-30 motorolja, 3 QTS.
Visa fler instruktioner
1

Parkera Virago på centralstödet. Starta dess motor och låt den gå på tomgång i stället för 3 minuter. Stanna motorn och låt den svalna i ytterligare 10 minuter.
2

Lägg ut en olje-drain pan under drain bulten på undersidan hörnet framtill på motorn. Skruva avloppet bulten med hjälp av en 17 mm hylsa och en hylsnyckel, dränera motorns olja. Skruva avloppet bulten på plats, och dra den till 32 foot-pounds med en momentnyckel.
3

Lyft den främre delen av stolens dyna bort av Virago s ramskenor och skruva sätets bultar, använd en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Lyft den främre delen av sitsen upp och dra fram stolen tills fliken under baksidan av sätet frigörs från Virago s ram
4

Dra den vänstra sidoluckan -. Ligger precis nedanför säte - off av ramen. Detta ger tillgång till Virago elektriska ledningsnät.
5

Skruva ur skruvarna från omkretsen på den vänstra vevhuslock, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Dra locket och dess packning bort från motorn för hand. Lossa statorns fästskruvar från insidan av vänster vevhuslock, använd en 5 mm insexnyckel. Dra av statorn bort kåpan. Följ statorns ledningar leder till Virago kabelnät, dra ur kontakten
6

Bolt en ny stator på insidan av vänster vevhuslock med en 5 mm insexnyckel.. Dra åt bultarna till 14 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel. Förlägg statorns ledningar bly genom kanalen skuren i botten av höljet.
7

Placera en ny vevhuslock-packningen på motorn, följt av vänster vevhuslock. Skruva den vänstra vevhuslock s bultar på plats med en 5 mm insexnyckel. Dra åt bultarna till 7 foot-pounds med en momentnyckel. Förlägg statorns ledningar leder upp genom Virago: s ram och i ledningsnätet.
8

Skjut den vänstra luckan i kragarna längs sidan av Virago s ram. Slip fliken på baksidan av sätet i kortplatsen skär in i Virago s bakskärmen, lägg sitsen på rambalkar. Skruva stolens bultar på plats med en 10 mm hylsa och en hylsnyckel.
9

Skruva av oljepåfyllningslocket från toppen av den vänstra vevhuslock. Fyll motorn med 3 QTS. av 10W30 motorolja, med hjälp av en tratt. Skruva på oljepåfyllningslocket på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110795.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.