Hur byta olja på en 1982 Yamaha XJ550

Oljan som rinner genom motorn är livet blod av din Yamaha XJ550. Regelbundet underhåll är avgörande för livslängd och prestanda för din motorcykel. Oljan kyler motorn när den körs och ser till att motordelar inte kommer i kontakt med varandra. Oljebyten bör utföras efter varje 1.500 miles av körning. Byta olja i din motorcykel kräver inga avancerade mekaniska färdigheter. Saker du behöver
Oljetråg
Oljefilternyckel
Hylsnyckel
Oljefilter
3 liter Motorolja
bakre stativet
Funnel
Show Mer Instruktioner
1

Förvandla din motorcykel på och låt motorn gå i ca 2 minuter för att värma upp oljan. Detta gör det lättare för oljan rinna ut ur systemet. Låt motorcykeln svalna i ca 30 sekunder efter avstängningen.
2

Sätt bakhjulet på din motorcykel i det bakre stativet. Leta bulten oljan avtappas i botten av motorcykeln. Placera oljetråget under motorcykelns oljan rinna bult. Addera 3

Skruva bort oljepluggen bult med hylsnyckel. Olja kommer att rinna ner i oljetråget nedan. När oljan slutat rinna i pannan, byt bulten oljeavtappningsskruven med hylsnyckel för att dra åt den.
4

Ta bort det gamla oljefiltret från sidan av motorcykelns motor med oljefilternyckel. Placera en liten mängd motorolja på det nya filtret och gnugga kanten av filtret. Skruva fast filtret på plats på motorn och dra åt med oljefilternyckel.
5

Ta bort oljestickan från motorn och placera tratten på öppningen. Tillsätt motorolja till motorn tills oljan facket är fullt. Byt ut oljestickan och dra åt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109927.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.