Hur man installerar ett Starter på en Kawasaki Bayou 300

Den KLF300 Bayou var en encylindrig fyrtakts-motor terränggående fordon som tillverkas av Kawasaki sedan 1986. Även om Bayou 300 fasades ut av Kawasakis lineup för 2005, är det fortfarande ett lämpligt val som en arbetshäst ATV. Startmotor misslyckanden är ett vanligt problem, speciellt med äldre flodarmar, men det är en skadad starter inte en del buster. Ta bort startmotorn är förvånansvärt enkelt, tillåter en Bayou ägare med begränsat tekniskt kunnande för att ta bort och ersätta starter, med bara vanliga mekanik verktyg. Saker du behöver
Oljetråg
10 och 17 uttag mm
Hylsnyckel
Momentnyckel
10 mm fast nyckel
Skruvmejsel
Shop handdukar
Spray-on delar renare
två liter, SAE 10W-40 typ SE motorolja
Startmotor O-ring
Visa fler instruktioner
1

Placera en olja drain panorera direkt nedanför motorn. Skruva vevhuset avtappningspluggen, beläget i centrum av motorns vevhus, med hjälp av en 17 mm hylsa och en hylsnyckel. Tappa ur motoroljan, skruva sedan avtappningspluggen på plats för hand. Dra åt pluggen vevhuset drain till 22 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
2

Följ ledningsparet i övre högra hörnet av den vänstra motorkåpan till ATV ledningsnät. Dra ledningar "elektriska anslutningar förutom att separera dem från ledningsnätet. Ta bort den vänstra motorkåpan och packning, med hjälp av en 10 mm hylsa.
3

Dra gummistövel från startmotorn terminalen, som ligger på toppen av startmotorn huset. Skruva terminalen muttern, med hjälp av en 10 mm fast nyckel, lyft sedan startkabeln bort av terminalen stolpen.
4

Skruva loss startmotorn montering bultar placerade på höger sida av startmotorn , med hjälp av en 10 mm hylsa. Dra startmotorn ur motorn.
5

Slip en skruvmejsel genom startmotorn kedjehjulet, nås från den vänstra sidan av motorn, för att stödja starter kedja och drev medan startmotorn avlägsnas . Addera Startmotor Installation
6

Torka bort smuts och skräp från startmotorn monteringsytan på vevhuset, med en butik handduk och en spray-på delar rengöringsmedel. Detta kommer att säkerställa god elektrisk ledningsförmåga mellan motorn och startmotorn.
7

Dra O-ringen av den inre änden av startmotorn, nära motoraxeln, och ersätta den med en ny O -ring. Smörj in O-ringen med SAE 10W-40 typ SE motorolja.
8

Dra skruvmejseln ur startmotorn drevet. Håll drevet på plats mot motorn för hand, skjut startmotorn på plats. Skjut drevet på startmotorn axeln.
9

Skruv startmotorn fästbultar på plats, dra sedan åt bultarna till 18 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
10

Slip starter kabeln på startmotorn terminalen post, dra sedan åt terminalen muttern, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Skjut gummistövel över terminalen.
11

tillbaka vänstra motorkåpan och packning, med hjälp av en 10 mm hylsa. Dra åt bultarna motorhuven till 7,6 foot-pounds. Anslut ledningar motorhuven till ATV ledningsnät.
12

Skruva av oljelocket från toppen av den högra motorkåpan. Fyll motorn med 1,5 liter motorolja, skruva sedan oljan locket på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111625.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.